Haar: stop seizoensgebonden haaruitval 

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat je haar en nagels sneller groeien in de zomer. Waarom? Omdat de zon de afscheiding van de hormonen verhoogt die de haargroei regelen. Tijdens de warmere maanden groeit je haar sneller… om vervolgens als de bladeren te verliezen zodra het licht en de temperaturen dalen. Helaas kunnen we dit natuurlijke fenomeen niet helemaal voorkomen, maar we kunnen haaruitval wel beperken. Valt je haar na de zomer uit en ziet het er dof, droog of stroachtig uit? Dan heeft het aandacht nodig! Hier lees je hoe je je haar weer gezond maakt. 

Vitaminekuur

Neem aan het begin van het nieuwe school- of werkjaar een kuur met haarsupplementen om je haar alles te geven wat het nodig heeft: vitamines (C, A, D, B6, B5, PP), zink, ijzer en aminozuren, essentiële voedingsstoffen om de aanmaak van keratine te activeren. 

Versterkende verzorging

Gebruik een zachte shampoo met versterkende actieve ingrediënten of ingrediënten waarvan bekend is dat ze haaruitval vertragen, zoals ricinusolie. Je kunt ook een serum tegen haaruitval gebruiken dat haaruitval voorkomt, hergroei stimuleert en de haarvezels versterkt. 

Handelingen tegen haaruitval

Was je haar in lauw water en föhn het met koude lucht, want hitte en te grote temperatuurverschillen verergeren haaruitval. Borstel je haar zachtjes en masseer je hoofdhuid regelmatig met je vingertoppen. Dat verhoogt de doorbloeding en zorgt ervoor dat het haar alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Vermijd tot slot om je haar vast te binden. 

Schoonheid van het haar: je bondgenoten

Om gezond te zijn, moet je haar van binnenuit gevoed worden: vitaminen, mineralen en sporenelementen spelen een essentiële rol in de schoonheid ervan. Om je haar alles te geven wat het nodig heeft, raden we aan het einde van de zomer een kuur haarsupplementen aan (minimaal 3 maanden) met deze voedingsstoffen

  •  IJZER: helpt om de cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van het haar van zuurstof te voorzien. 
  •  ZINK: essentieel voor de synthese van keratine en collageen, het stimuleert de haargroei en versterkt de haarvezel. Het draagt ook bij aan een gezonde hoofdhuid.  
  • VITAMINES B: stimuleren de hoofdhuid, dragen bij tot de regeneratie van het haar en bevorderen de hergroei.  
  • VITAMINE A: maakt het haar soepel en glanzend.  
  • VITAMINE E: bevordert de bloedcirculatie bij de wortels, waardoor de hoofdhuid gezond blijft.  
  • VITAMINE C: versterkt het haar en helpt om haarbreuk te voorkomen.  
  • SELENIUM: dit sporenelement zorgt voor het behoud van de haarstructuur en beschermt de haarcellen tegen oxidatieve stress. 

Ontdek ons volledige assortiment tegen haaruitval in uw online parafarmacie of in winkel.