De huid rehydrateren na de zomer

peau visage hydratation eau crème

‘s Zomers krijgt de huid in je gezicht flink wat te verduren door zon, wind en water. Om zich daartegen te beschermen, verdicht de huid. Dit verhindert het water in de opperhuid om naar het oppervlak te komen en de huid te hydrateren. Het resultaat? Een droge huid. De oplossing? Hydratatie!

Het gezicht scrubben

Dode cellen zijn mee verantwoordelijk voor een doffe teint. Erger nog, ze verhinderen hydraterende crèmes en andere verzorgingsproducten om de huid binnen te dringen. Je begint dus best met het verwijderen van de dode huidcellen, door middel van een peeling.

Gebruik wekelijks een zachte peeling, bijvoorbeeld een scrub met abrikozenpit, speciaal voor het gezicht. Breng het product aan en masseer het zachtjes met cirkelbewegingen in de huid.

De huid reinigen

Reinig je gelaat ‘s morgens en ‘s avonds met micellair water. Daarmee verwijder je zacht, maar efficiënt de laatste sporen van make-up, stof en vervuiling. Bevochtig een wattenschijfje met micellair water en veeg er zacht mee over je hele gezicht, inclusief je oogleden.

De huid herstellen

Het is belangrijk om je huid, die tijdens de zomermaanden is uitgedroogd, voor te bereiden op de winter. Gebruik daarvoor een serum of crème op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid. Het houdt tot wel 1.000 keer het eigen gewicht aan water vast en zorgt zo voor een blijvende hydratatie. Hyaluronzuur beschermt je huid bovendien tegen externe invloeden en ondersteunt het herstel.

Elke huid hydrateren

Breng dagelijks een serum, gevolgd door een hydraterende crème aan. Vul dit verzorgingsritueel 1 à 2 keer per week aan met een hydraterend masker.

Elke huid moet gehydrateerd worden. Het is wel belangrijk om voor een product te kiezen dat afgestemd is op jouw huidtype.

  • Heb jij eerder een vette of gemengde huid? Kies dan voor een vloeibaar product.
  • Crèmes en balsems zijn dan weer geschikt voor drogere huidtypes.
  • Wie een gevoelige huid heeft, kiest beter voor een kalmerende verzorging.

En nog een laatste tip: kies voor een evenwichtige voeding en drink minstens 1,5 liter water per dag.