Stop de haaruitval

Het is lente, de zon is weer van de partij, de temperaturen stijgen, maar je haar ziet er grauw uit en valt uit. Don’t panic! Waarschijnlijk heb je last van seizoensgebonden haaruitval, een volkomen normaal fenomeen. De oorzaak? Veranderingen in hygrometrie (zoals luchtvochtigheid), licht, temperatuur … die factoren beïnvloeden het ritme en de snelheid van de vernieuwingscyclus van je haar, waardoor het kan uitvallen. Die haaruitval duurt tussen de 1 en 2 maanden. Blijft het aanhouden? Dan kan je best een dokter raadplegen.

Hoe los je het op?

Hoewel seizoensgebonden haaruitval niet voorkomen kan worden, kan je het wel beperken door je haar van binnenuit te voeden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan eiwitten, ijzer en vitamine B, want die zijn essentieel voor de gezondheid van je haar. Je vindt ze onder meer in vis, vlees, eigeel, linzen, noten, granen, peterselie en soja. Je kan ook een kuur met voedingssupplementen nemen die specifiek ontwikkeld werden voor de haargezondheid en aangepaste verzorgingsproducten gebruiken die niet agressief zijn.

Haaruitval? Voor je haar is cysteïne een essentieel element. Gelukkig zit dat in Cystiphane.

Cystiphane: een compleet gamma

De Cystiphane-voedingssupplementen van Biorga bevatten een hoge dosering cysteïne, waardoor ze de gezondheid van je haar en nagels verbeteren. Ze helpen haaruitval te vertragen en te voorkomen en versnellen opnieuw de groei. Hoe ze dat doen? Dankzij deze 3 ingrediënten:

  • L-Cysteïne (of cysteïne) is een aminozuur van plantaardige oorsprong dat noodzakelijk is voor de vorming van je huid, nagels en haar. Het vergemakkelijkt de genezing en helpt bij het voorkomen van haaruitval. Het bevordert ook de opname van zink.
  • Zink beschermt de cellen tegen oxidatieve stress.
  • Vitamine B6 Neemt deel aan de synthese van cysteïne en draagt bij aan diens inbrenging in de productiezones van keratine, wat de belangrijkste basis is van de structuur van je nagels en haar.

Gebruik de Cystiphane-supplementen in combinatie met de Cystiphane Biorga Anti-haaruitval shampoo en lotion om je haardichtheid te herstellen en te behouden.

Ontdek alle Cystiphane-producten bij jouw Medi-Market.