Huid: actie peeling

Dans l'attente du résultat: un sourire à la caméra pendant le gommage visage exfoliant

Peeling: niets zo goed om de huid weer zacht en stralend te maken. Op voorwaarde van een product te kiezen dat aangepast is aan het huidtype.

Het ideaal is deze behandeling in het bad of in de douche uit te voeren om maximaal te profiteren van de weldaden van de warmte die de poriën opent en helpt om grondig te werken.

Door zijn exfoliërende werking verhoogt de peeling bovendien de doeltreffendheid van andere behandelingen en voorkomt lelijke puistjes of ingegroeid haar.

Een peeling jawel, maar hoe vaak?

Alles hangt uiteraard af van het huidtype. De vette en/of gemengde huid kan opteren voor een of twee keer per week een peeling. Terwijl de droge en/of overgevoelige huid zich moet beperken tot een of twee keer per maand!

Een product voor elke zone?

Ja. Met een minder agressief peelingproduct voor het gezicht en een specifiek product voor het lichaam. Eenvoudigweg omdat deze verschillende zones aangepaste behandelingen vereisen. De ellebogen, knieën en hielen stapelen gemakkelijker dode cellen op dan de huid van het gezicht of de hals!

De gulden regel: cirkelvormige bewegingen

Eender welke exfoliërende behandeling moet worden aangebracht op een schone, vochtige huid met cirkelvormige bewegingen om dode huidcellen en andere onzuiverheden in alle zachtheid te verwijderen.

Het geheim van een succesvolle peeling ligt vaak bij de keuze van het product die perfect afgestemd moet zijn op de behoeften van de huid. In dit verband is de soort korrel in de producten van belang, dus aarzel niet om ons om advies te vragen. Temeer daar er zoveel peelende of exfoliërende producten bestaan: gel, masker, crème, lotion, douchegel enz.
Zonder de goede oude mechanische hulpmiddelen te vergeten, zoals de paardenharen handschoen, de plantaardige spons of de kassa gebruikt in hammams.