Striae? Nee bedankt!

Hydratatie en massage: dat zijn de sleutelwoorden om die vervelende huidgroeven tijdens en na de zwangerschap te voorkomen.

Gewichtstoename, hormonale schommelingen … de zwangerschap is een periode waarin striae heel vaak ten tonele verschijnen. Onze huid is tot op zekere hoogte elastisch, maar wanneer ze erg snel moet uitzetten, zoals tijdens een zwangerschap, dan zullen haar elastische vezels uiteindelijk barsten. Dan verschijnen er roze en lichtjes gezwollen strepen op de huid, die vervolgens veranderen in witte en parelwitte groeven. Vooral de buik, heupen, dijen en borsten zijn vatbaar voor striae. Bovendien verminderen gedurende deze 9 maanden bepaalde hormonen zoals cortisol en oestrogeen de efficiëntie van fibroblasten, de cellen die elastine en collageen aanmaken. Gelukkig zijn striae niet onvermijdelijk. Máár voorkomen is beter dan genezen, want eenmaal ze er zijn, wordt het heel wat moeilijker om ze weer te doen verdwijnen.

Vroeg en regelmatig

Neem elke dag, vanaf het prille begin van je zwangerschap, de tijd om je huid te verzorgen.

  1. Scrubben: verwijder eenmaal per week de onzuiverheden met een scrub voor gevoelige huid, die er meteen ook voor zorgt dat de hydraterende actieve ingrediënten in oliën en crèmes beter opgenomen kunnen worden.
  2. Hydratatie: sla nooit een moment om te hydrateren over na een douche en aan het einde van de dag. Breng een crème of olie aan die speciaal ontwikkeld is om striae te voorkomen, zoals de gecertificeerde bio Striemenolie van Mustela. Dankzij z’n unieke formule met 4 ingrediënten van natuurlijke oorsprong, hydrateert het de huid op een duurzame manier, verbetert het de elasticiteit en vermindert het trekkende gevoel. De pure avocado-olie, rijk aan essentiële vetzuren, helpt om de verzwakte hydrolipidenfilm te herstellen en te behouden. Het Marajuca-olieconcentraat verbetert de elasticiteit en behoudt de soepelheid van de huid. Biologische zonnebloemolie is rijk aan essentiële vetzuren en hydrateert de huid. En vitamine E functioneert als een natuurlijke antioxidant.
  3. Massage: om de werking van de hydraterende actieve stoffen nog wat te boosten, breng je de crème of olie in masserende circulaire bewegingen aan of met de palpate-rolltechniek.

En wat als de striemen toch opduiken?

Net zoals littekens, zullen ze na verloop van tijd vervagen. Maar om ervoor te zorgen dat ze zo weinig mogelijk opvallen, is het raadzaam om een serum aan te brengen, zoals het Striemenserum van Mustela, dat de recente striae zal verminderen dankzij een gelokaliseerde toepassing die de elasticiteit en soepelheid van de huid versterkt.