Hoe kan je snel zwanger worden?

Droom je van kinderen? Natuurlijk moet je dan gewoon de natuur z’n gang laten gaan, maar dat wil niet zeggen dat je geen handje kunt helpen …

Stop met je contraceptie. De pil, een spiraaltje, condooms … Het spreekt voor zich, maar om zwanger te worden moet je natuurlijk stoppen met je ertegen te beschermen. Het is bovendien niet omdat je stopt met de pil of je spiraaltje laat verwijderen, dat je meteen weer ovuleert. Je moet vaak enkele maanden wachten voor je menstruatiecyclus weer z’n ritme vindt. Wees dus vooral geduldig.

Bereken je ovulatiedatum. Eens je cyclus weer z’n natuurlijke gang gaat, kan het interessant zijn om je precieze ovulatiedatum te berekenen. De twee meest vruchtbare dagen zijn die net voor en na je ovulatie. In de apotheek vind je erg praktische en efficiënte tests om die dagen te berekenen.

Vrij vaak genoeg. Eens ze zich buiten het mannelijke lichaam bevinden, kunnen spermatozoïden nog zo’n 72 uur overleven. Om de kans op een zwangerschap te vergroten, kan je dus best minstens elke 3 dagen de liefde bedrijven.

Eet gezond. Een evenwichtig voedingspatroon kan ook je vruchtbaarheid goed doen. Vermijd suiker, alcohol, koffie en tabak, want die zijn niet alleen slecht voor je toekomstige baby, maar ze hebben ook daarvoor al een negatieve impact op je vruchtbaarheid.

Blijf zen. Stress en angst kunnen de conceptie wat moeilijker maken. Luister naar je lichaam en probeer rustig te blijven. Een kindje maken kan nu eenmaal tijd vragen. Veel tijd.

Denk je dat je zwanger bent?

De Clearblue Zwangerschapstest met wekenindicator is de enige test die even betrouwbaar is als een echografie om de duur van je zwangerschap te bepalen1. Het Smart Dual SensorTM-systeem laat zien of je wel (‘+’) of niet (‘-‘) zwanger bent en sinds wanneer. Als eerste stap detecteert de Clearblue Zwangerschapstest met wekenindicator de aanwezigheid van het zwangerschapshormoon met een betrouwbaarheid van meer dan 99%, vanaf de veronderstelde eerste dag van je regels. Indien je zwanger bent, laat hij ook zien hoeveel weken er al verstreken zijn sinds de conceptie (1 à 2 weken, 2 à 3 weken, meer dan 3 weken). De indicatie van de conceptie bepaalt de duur van je zwangerschap met meer dan 93% betrouwbaarheid.

 

1 Overeenstemming van 97% met een uitwendige echografie voor de datering van de zwangerschap. Resultaat gebaseerd op vergelijkend onderzoek uitgevoerd bij 187 vrouwen (conceptie schommelend tussen 1 à 2 weken geleden, 2 à 3 weken of 3 weken en meer) met de datering van de echografie.

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees aandachtig de bijsluiter. Deze documentatie is bestemd voor apothekers. Het wordt alleen verstrekt ter algemene info; ze biedt geen enkele garantie, verklaring of verplichting, expliciet of impliciet, en vormt geen medisch advies. Ze kan refereren aan producten die in een bepaald land nog niet geregistreerd of goedgekeurd zijn. Vraag advies aan uw lokale SPD-contactpersoon om de beschikbare producten in uw land te kennen. De afbeeldingen van de producten zijn alleen ter illustratie.

 

Clearblue® is een commercieel merk van de SPD Swiss Precision Diagnostics (‘SPD’) © 2018 SPD. Alle rechten voorbehouden. MKT-0672.1.BE.FR