Terug van vakantie en opnieuw last van puistjes? De oplossing!

Over the shoulder shot of an attractive young woman looking at her reflection in a mirrorhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/783538.jpg

Je zal het wel herkennen, net terug van vakantie en daar zijn ze weer, die hardnekkige puistjes! Alsof het nog niet zwaar genoeg is om terug achter je bureau te kruipen! Maar die opstoot van acne is helemaal niet ongewoon …

Na de zomervakantie schuiven studenten opnieuw onder de schoolbanken en volwassenen vertrekken weer elke ochtend naar kantoor. Maar in deze periode komen we allemaal wat tijd te kort. De keuze tussen gezond koken of een snelle (iets ongezondere) hap is daardoor snel gemaakt … Bovendien komt daar ook nog eens de nodige stress bovenop. Allemaal factoren die puistjes veroorzaken. Maar als je het slim aanpakt kan je evengoed zonder die lastige puistjes!

Hoe ontstaat acne?

De huid wordt beschermd door een laag micro-organismen, ook wel het microbioom genoemd, dat zichzelf wapent tegen slechte bacteriën, schimmels, en andere ziekteverwekkers. Alleen een evenwichtig microbioom beschermt tegen schadelijke organismen. Externe factoren zoals stress, vetrijke en suikerrijke voeding, hormonen, schadelijke stoffen in cosmetische zepen, lotions en crèmes, kunnen allemaal het evenwicht van het microbioom verstoren. Slechte bacteriën en schimmels dringen dan doorheen de natuurlijke beschermlaag met verschillende huidproblemen tot gevolg: acne, mee-eters, roodheid, voetschimmel en vaginale irritaties.

ACN & ACN+ tegen acne symptomen

Voor deze huidproblemen ontwikkelde YUN het probiotherapy gamma. Een gamma bestaande uit producten die zacht zijn voor de huidflora en deze beschermlaag beschermen, versterken en herstellen. Specifiek voor puistjes bracht YUN de ACN en ACN+ therapie op de markt die acne symptomen verminderen met behulp van goede bacteriën. ACN is voor gebruikers met een normale tot vette huid en ACN+ voor gebruikers met een droog huidtype. De therapieën bestaan uit een wash en een crème. De ACN(+) wash is een milde en niet-schuimende zeep die het overtollig talg verwijdert en de ACN(+) crème bevat microcapsules met goede bacteriën die de slechte bacteriën actief bestrijden. Met deze therapie verkrijg je al 100% zichtbare verbetering na 4 weken gebruik en het is ook nog eens 3,3 keer effectiever dan de meeste acne therapieën op de markt!

YUN, het resultaat van 10 jaar onderzoek. 

De wetenschappers achter YUN zijn op dit concept gekomen door op een andere, meer creatieve manier te gaan  denken. De mens bestaat voor 60 procent uit bacteriën, en die zijn cruciaal voor onze gezondheid. Als een grote hoeveelheid goede bacteriën wordt ingezet om de slechte bacteriën te bestrijden, dan doet de natuur zijn werk. Zo bracht YUN, na meer dan tien jaar onderzoek in nauwe samenwerking met de Universiteit van Antwerpen, deze reeks duurzame producten op de markt die de huidflora beschermen, versterken en herstellen. Het gaat om gepatenteerde zepen en crèmes met ingrediënten die mild zijn voor de huidflora, maar ook crèmes en sprays op basis van levende, goede bacteriën.

Technologische doorbraak. 

“Deze levende melkzuurbacteriën, die de huid van pasgeboren baby’s beschermen, hebben een positieve invloed op het huidmicrobioom en gaan de competitie aan met Propionibacterium acnes en Staphylococcus stammen”, Zegt dr. Ingmar Claes, CSO bij YUN. “Deze specifieke probiotische stammen hebben we in preklinisch onderzoek geselecteerd op basis van hun veiligheidsprofiel, toepasbaarheid en functionele activiteit. Verder is het gebruik van deze ‘levende’ bacteriën voor topische behandelingen, enkel mogelijk gemaakt door een technologische doorbraak in de formulatie. Zo hebben we microcapsules ontwikkelt in samenwerking met het labo voor Farmaceutische Technologie en Biofarmacie (prof. Filip Kiekens – Universiteit Antwerpen) die de bacteriën afschermen van het waterig milieu in de crème. Dit maakt het mogelijk om de stabiliteit en de dosis levende bacteriën te garanderen die nodig is voor hun probiotische werking.”

Klinisch getest. 

Labotesten bewijzen dat de YUN-producten de natuurlijke beschermlaag van de huid niet schaden maar juist herstellen en in evenwicht brengen. De klinische studie, die werd geleid door prof. Lambert, dienst dermatologie in het UZA, toont aan dat alle patiënten zichtbaar resultaat boeken binnen vier weken. De studie werd uitgevoerd bij patiënten met acne waarbij een significante reductie zichtbaar is bij inflammatoire letsels. YUN’s ACN en ACN+ gamma tegen acne symptomen positioneert zich daarom als behandeling voor de symptomen van comedonale en papulopustulaire acne die nog topisch te behandelen is. Het grote voordeel van de producten is dat ze geen nevenwerkingen hebben en er geen contra-indicaties zijn.