De menopauze begrijpen

Er wordt heel wat gepraat over de menopauze, zonder dat we het ook echt begrijpen. Nochtans kan dit inzicht ons meer levensvreugde opleveren.

Bij de geboorte beschikt elk meisje over een gelimiteerde voorraad eicellen. Vanaf de eerste menstruatie tijdens de puberteit komt er bij elke mentruatiecyclus een eitje vrij. Tijdens haar leven zal elke vrouw zo 300 à 450 eitjes produceren. Zodra de voorraad uitgeput is, betekent dat ook het einde van de menstruatie. De eierstokken moeten niet langer eitjes uitdrijven en de menopauze treedt in. De leeftijd waarop die verandering optreedt is afhankelijk van vrouw tot vrouw, maar ligt meestal tussen de leeftijd van 45 en 50 jaar.

Een periode in 3 fasen

De menopauze wordt voorafgegaan door de premenopauze of perimenopauze, die 2 tot 4 jaar kan duren. Tijdens deze periode is de menstruatie onregelmatig, kan de cyclus verkorten, heb je meer last van stemmingswisselingen voor de menstruatie en kunnen de eerste opvliegers voorkomen. Zodra de regels volledig gestopt zijn, spreken we van de menopauze. De plotse daling van oestrogeen zorgt voor tal van ongemakken: stemmingswisselingen, opvliegers, nachtelijk zweten, prikkelbaarheid, nervositeit, gewichtstoename, hoofdpijn, slaapstoornissen …

De menopauze wordt als volledig voltooid beschouwd nadat de menstruatie 1 jaar is uitgebleven. Vanaf dan spreken we van de postmenopauze. Er ontwikkelt zich een nieuwe hormonale balans, waardoor de ongemakken van de menopauze verdwijnen.

Manhaé: een oplossing van natuurlijke oorsprong

Specifieke voedingssupplementen kunnen je helpen om beter met de ongemakken om te gaan die veroorzaakt worden door fysieke, fysiologische en psychologische veranderingen tijdens de premenopauze en menopauze. Manhaé is een oplossing van natuurlijke oorspring zonder enige bron van synthetische of plantaardige hormonen, aangepast aan alle vrouwen. Deze voedingssupplementen zijn gebaseerd op een unieke combinatie van actieve stoffen: EPA en DHA (meervoudig onverzadigde vetzuren), ijzer, vitamine B9, betacaroteen, zink en vitamine E. Manhaé vermindert opvliegers, nervositeit en emotionele kwetsbaarheid. Bovendien herstelt het de uitstraling van de huid en versterkt het je lichaam.