Atleetvoet: hoe behandel je een schimmelinfectie tussen de tenen ?

Rode plekken tussen de tenen, een branderig gevoel, de huid die barst en schilfert … atleetvoet komt vooral voor bij sportievelingen (vandaar de naam!), maar ook bij anderen. En als het niet goed wordt behandeld, komt het regelmatig terug.

Wat is atleetvoet?

Een schimmelinfectie die meestal de huid van de voeten aantast, en dan vooral de huid tussen de tenen.

Wat zijn de oorzaken en symptomen van voetschimmel?

Gebarsten en schilferende huid tussen de tenen, roodheid, een branderig gevoel, soms ook een vieze geur en kleine blaren gevuld met vocht. De symptomen van een voetschimmel kunnen ongemak, jeuk en een kriebelend gevoel veroorzaken, maar ze kunnen ook volledig onopgemerkt blijven. Daarom wordt aanbevolen om regelmatig de huid tussen de tenen goed te inspecteren. Het zijn microscopisch kleine schimmels, uit de dermatofytenfamilie, die verantwoordelijk zijn voor deze infectie. Zweetvoeten zorgen voor de ideale omgeving (vochtig, warm en donker) voor schimmelgroei, waardoor de infectie kan verergeren.

Hoe kan je voetschimmel voorkomen?

  1. Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne en zorg ervoor dat je de huid tussen de tenen goed afdroogt na het douchen of zwemmen.
  2. Draag waterschoenen wanneer je rondloopt op een vochtige ondergrond in een openbare ruimte.
  3. Geef de voorkeur aan sokken van natuurlijk materiaal zoals katoen of wol die goed vocht opnemen én voor schoenen die voor goede ventilatie zorgen.
  4. Als je veel zweet, dan kan je eventueel talkpoeder of een antischimmelmiddel dat vocht absorbeert op je voeten of in je schoenen strooien.
  5. Breng 2 keer per week een antischimmelcrème aan, zodat de infectie niet terugkomt.

Let op: een handdoek die een geïnfecteerde voet heeft aangeraakt, kan de infectie verder overdragen.

Hoe kan je atleetvoet behandelen?

Gebruik een specifiek antischimmelmiddel zoals de Yun FNG Spray voor Voetschimmel – Atleetvoet. Deze natuurlijke spraybehandeling voorkomt en bestrijdt erg doeltreffend voetschimmel, jeuk, irritatie en schilfering. De Yun FNG Voetschimmelspray bevat probiotica, goede bacteriën die voetschimmel en schadelijke bacteriën snel bestrijden. De Yun FNG Voetschimmelspray laat de natuurlijke beschermlaag van de huid intact en behoudt het natuurlijke evenwicht dankzij de gepatenteerde biotechnologie van Yun. Ontdek de Yun FNG Voetschimmelspray in jouw Medi-Market.

Ontdek alle producten die geschikt zijn voor de behandeling van atleetvoeten.