Borstvoeding: 8 tips om door te gaan

allaitement-travail_2400x1600

Het borstvoedingspercentage daalt sterk bij de werkhervatting van de moeders die borstvoeding geven. In België geeft minder dan 40% van de vrouwen nog borstvoeding wanneer hun baby 3 maanden oud is. Hier zijn enkele tips om door te gaan.

De meeste vrouwen zien niet hoe ze hun beroepsleven, de organisatie in een opvangmilieu en borstvoeding kunnen combineren.

Teneinde de politieke besluitvormers te sensibiliseren om de opvangmilieus de middelen te geven om de dimensie van borstvoeding beter te integreren, heeft het Federaal Borstvoedingscomité een reeks aanbevelingen uitgewerkt.

Het is essentieel dat moeders die willen doorgaan met borstvoeding adequate steun krijgen in de opvangstructuur van hun baby.

8 aanbevelingen van de FOD Volksgezondheid

  1. Bewustmaking en opleiding van het personeel van de opvangmilieus verbeteren (kennis van borstvoeding, luisteren, empathie, …).
  2. De ouders op de hoogte brengen van de steun die wordt verleend door het opvangmilieu, zodra ze er een plaatsje reserveren.
  3. Moeders die borstvoeding geven steunen tijdens de aanpassingsperiode van het kind in het opvangmilieu.
  4. Advies geven over de manier waarop ze moedermelk kunnen afkolven, opslaan en vervoeren.
  5. De mogelijkheid geven om hun baby te voeden in het opvangmilieu.
  6. De kinderen door hun moeder meegebrachte moedermelk geven en de regels voor de bewaring van deze melk kennen.
  7. Het ritme van het kind respecteren door het te voeden wanneer het erom vraagt.
  8. Aan de moeders namen van bevoegde personen of verenigingen meedelen bij vragen of problemen in verband met borstvoeding.