Misselijk? Probeer acupressuur

Deze methode, afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde, geeft je lichaam de kans om z’n evenwicht terug te vinden, om te gaan met stress en het immuunsysteem te versterken.

Acupressuur is gebaseerd op dezelfde principes als acupunctuur, alleen worden hierbij de naalden vervangen door druk vanuit de vingers. Het wordt ook wel digitopunctuur genoemd en het is een methode waarbij energetische drukpunten over het hele lichaam manueel gestimuleerd worden om zo de energiecirculatie te herstellen. Het wordt vooral aangeraden bij stress, omdat het ontspant en nerveuze spanning kan verminderen. Het versterkt ook het immuunsysteem, de spierspanning en de werking van je interne organen. Zin om het eens te proberen? Hier zijn 5 manieren waarop je de techniek kan inzetten.

Om beter te ademen

Druk stevig met je rechterduim in het midden van je linkerhandpalm. Doe hetzelfde met je andere hand.

Om beter te ontspannen

Knijp in de spier die de duim met de wijsvinger verbindt. Als dit gebied pijnlijk of gespannen is, druk dan hard genoeg om de spanning te verminderen.

Om je polsen te ontlasten

Stimuleer de kleine inkepingen aan elke kant van de pols of oefen druk uit met je duim en wijsvinger in het midden van de pols.

Voor een kalme geest

Druk achter je elleboog op het punt dat een kleine schok kan veroorzaken. Dit acupressuurpunt brengt ook je spijsvertering in evenwicht.

Om misselijkheid te verminderen

Draai je handpalm naar boven en plaats je wijs-, middel- en ringvinger van je andere hand op je onderarm tegen de vouw van je pols. Oefen druk uit op het punt onder je wijsvinger tussen de twee buigpezen.

De 1e acupressuur-armband

De Nausearelief armband van Sea-band voert een constante, gelijke druk uit op het punt dat P6 wordt genoemd en vermindert zo misselijkheid en braakneigingen die veroorzaakt worden door wagenziekte, zwangerschap of zelfs chemotherapie. Het is een natuurlijke en efficiënte methode die door iedereen gebruikt kan worden vanaf de leeftijd van 3 jaar en die geen neveneffecten veroorzaakt.