Hoe verzorg je je huid voor een gaaf gezicht?

Geloof het of niet: acne komt niet alleen voor bij de jeugd. Bijna de helft van alle volwassenen heeft nog dagelijks last van die vervelendepuistjes en mee-eters. Ga ze te lijf met een duurzame huidverzorgingsroutine in combinatie met een gezonde levensstijl, slim reinigen en de juiste huidverzorgingsproducten. Medi-Market geeft je hierover graag wat tips.

Goede gewoonten tegen acne

Aan de oorzaak liggen verstopte poriën, die op hun beurt het gevolg kunnen zijn van hormonale schommelingen, overtollige insuline, stress of je levensstijl. Hoe kan je deze imperfecties voorkomen, elimineren of beperken? Met goede gewoonten! Zorg voor een top reinigingsroutine en leef gezond.

Levensstijl

Wat je eet heeft een enorme invloed op je huid, en dus het al of niet verschijnen van acne. Suikerrijke, vette en sterk bewerkte voedingsmiddelen en zuivelproducten spelen met de gezondheid van je huid. Ons algemeen advies: rook niet, beweeg wat meer, zorg voor een goede nachtrust en minder stress. Pas wel op met de zon, want die kan je acne eerst wat minder maken, maar daarna heb je er dubbel zo veel last van. Tot slot is hydrateren ook belangrijk voor een mooie huid. Nog voor je aan crème denkt, moet je zeker wat meer water drinken!

Gezichtsreiniging

Met een huidverzorgingsroutine voor het gezicht kan je na verloop van tijd een gave huid krijgen. Door twee keer per dag je huid te reinigen, verwijder je vuil, dode cellen, stof, overtollige talg en make-up die verantwoordelijk zijn voor verstopte poriën en dus voor het verschijnen van puistjes en mee-eters. Maar denk eraan: reinigen is niet hetzelfde als wassen: ga voor een milde, pH-neutrale reinigingsgel voor behoud van de huidbarrière die je huid beschermt tegen agressieve invloeden van buitenaf.

Wat je niet moet doen

Voor een verzorgde en gave huid kan je een aantal dingen beter laten:

  • Te vaak scrubben is geen goed idee. Dit kan leiden tot overproductie van talg in het geval van een vette huid en irritatie in het geval van een droge huid.
  • Je make-up laten zitten als je gaat slapen? No go! Vrij van make-up en andere vervuilingen kan je huid ’s nachts herstellen en zo voorkom je verstopte poriën.
  • En vergeet niet te hydrateren. Vooral mensen met een vettige huid zien dit maar al te vaak, en ten onrechte, over het hoofd. Door je gezicht, hals en decolleté te hydrateren is je huid beter bestand tegen agressieve invloeden van buitenaf waardoor je dus minder last krijgt van imperfecties.

De juiste huidverzorgingsproducten

Kies de juiste routine om je huid te verzorgen. Elk huidtype heeft andere behoeften! Verzorg je gezicht dagelijks met een milde, zuiverende reiniger om overtollige talg en verstopte poriën te voorkomen. Een gezichtslotion kan ook helpen om je huid in balans te brengen met een matterend effect. Om de gemengde en vette huid te hydrateren, raden we een lichte crème aan die minder voedend is dan voor de normale tot droge huid. Er zijn ook speciale producten tegen puistjes die je elke dag kan gebruiken. Overdag helpen ze je huid te beschermen, ‘s nachts bevorderen ze het herstel.

Onze favoriet tegen acne: La Roche-Posay Effaclar Duo+ Antivlekken en Antirecidief

Weet je niet zeker welke huidverzorgingsproducten je moet kiezen om je huid te zuiveren en imperfecties weg te werken? Bij Medi-Market geven we de voorkeur aan Effaclar Duo + M van La Roche Posay. Dit complete huidverzorgingsproduct, geschikt voor tieners en volwassenen, biedt een 360°-oplossing om imperfecties te bestrijden. Het is voorzien van een drievoudige werking: anti-imperfecties, antivlekken en antirecidief. De ingrediënten helpen mild te exfoliëren, talg te reguleren, bruine of rode vlekken te voorkomen, bacteriën te bestrijden en de regeneratie van de huid te stimuleren.

Kortom, een 3-in-1 huidverzorgingsproduct dat voorziet in alle behoeften van de huid met imperfecties: zichtbare puistjes verdwijnen, je hebt minder littekens en nieuwe imperfecties  krijgen geen kans. De diepreinigende corrigerende gel-crème Effaclar Duo + M vormt ook een uitstekende basis voor make-up. Dit product is de perfecte aanvulling op je gezichtsverzorgingsroutine, nadat je je huid hebt gereinigd met een zuiverende gel uit hetzelfde assortiment.

Ontdek ons volledige gamma gezichtsverzorgingsproducten aan de beste prijs bij je online parafarmacie of in de winkel.