Hoe kies je een dagcrème die beschermt tegen de zon?

We zijn ons steeds meer bewust van de schadelijke effecten van de zon op de huid en de rol van UV-stralen bij vroegtijdige veroudering. Op het strand smeren we ons flink in, maar wist je dat je eigenlijk het hele jaar door dagelijks zonnebescherming moet aanbrengen? Medi-Market vertelt je meer over de effecten van de zon op je huid en de producten die je zelfs in de winter kan gebruiken om er jonger uit te blijven zien.

Wat doet de zon met je huid?

Zonnebrand komt vooral in de zomer veel voor. Daarnaast kan blootstelling aan zonnestralen vlekken, uitdroging en het vroegtijdig verschijnen van rimpels veroorzaken, zelfs op bewolkte dagen. De oorzaak: UVA- en UVB-stralen, die respectievelijk de lederhuid en de opperhuid onomkeerbaar veranderen. Terwijl UVB-stralen zonnebrand veroorzaken, zijn UVA-stralen verantwoordelijk voor huidveroudering, zonneallergie en huidkanker. UVA-stralen blijven het hele jaar door constant en ze kunnen ook door mist, wolken en glas heen. Bij slecht weer en tijdens het koude seizoen beschermt kleding meestal het hele lichaam… met uitzondering van het gezicht!

Zonnecrème, zelfs in de winter?

Continu rondlopen met een dikke laag zonnecrème om je huid het hele jaar door optimaal tegen de zon te beschermen? Gelukkig niet. Zonnebrandcrèmes met SPF 50+ zijn vooral nodig in de zomer, wanneer de UVB-stralen het sterkst zijn. In de winter volstaat een lagere beschermingsfactor, 15 of 30, afhankelijk van je activiteiten. SPF 30 biedt een minimale UVA-beschermingsfactor en beschermt je dus beter als je buiten of achter glas werkt. Zit je veel in de auto? De zijruiten beschermen niet tegen UVA-stralen. Glas filtert UVB-stralen, dus je wordt niet bruin. Maar je blijft kwetsbaar voor de schadelijke effecten van ultraviolette stralen van het type A en de celbeschadigende vrije radicalen die ze genereren.

Dagcrème met UV-bescherming

Hoe kan je zonbescherming opnemen in de dagelijkse verzorgingsroutine van je gezicht? Veel dagcrèmes zijn nu verrijkt met UV-bescherming. Zonnebescherming is een essentieel onderdeel van elke antiverouderingsroutine en zit tegenwoordig in vochtinbrengende crèmes, antirimpelproducten, emulsies, serums en zelfs foundations. Je kan dus je gebruikelijke routine voor reiniging, huidverzorging en make-up behouden, maar met een betere bescherming tegen de straling die verantwoordelijk is voor veroudering en pigmentvlekken. Stop zonnespray in je handtas (met SPF 30 in de winter en SPF 50 in de zomer) om je doorheen de dag regelmatig opnieuw in te smeren en zo je bescherming te behouden. Er bestaan ook dagcrèmes met zonnebescherming voor mannen, want hun huid is net zo gevoelig voor UV-stralen als die van vrouwen. Dagverzorgingsproducten met zonbescherming zijn lichter en gemakkelijker aan te brengen dan traditionele zonnecrèmes voor het gezicht en vormen de beste oplossing om elk huidtype op de juiste manier te voeden (hydraterend, antiacne, antiverouderend, gevoelige huid, enz.). Tegelijkertijd bieden ze een effectieve bescherming tegen de gevaren van de zon.

Onze favoriet: Multi Correxion®️ Hydrateren + Opvullen Hydraterende Crème SPF30

Verzorg de huid van je gezicht met een hydraterende crème verrijkt met SPF30! De favoriet van Medi-Market is de hydraterende + opvullende verzorging van Laboratoires ROC: de textuur is oneindig veel lichter dan die van een zonnebrandcrème. Je kan dit product dus meerdere keren per dag aanbrengen om het UV-werende effect te versterken. Je huid is soepel en gehydrateerd, zichtbaar steviger met een stralende teint.

Gelachtige dagcrème om elke ochtend te gebruiken. Roc Multi Correxion Hydrateren + opvullen vermindert ook fijne lijntjes en rimpels dankzij het onmiddellijke opvullende effect. Dit product biedt alle voordelen van een hydraterende en antiverouderende crème en beschermt tegelijkertijd effectief tegen UVA- en UVB-stralen. Transparant, laat geen resten achter, is gemakkelijk aan te brengen en geschikt voor elk huidtype. Met multi Correxion gel-crème van ROC loop je het hele jaar door zorgeloos met je gezicht in de zon. De door dermatologen geteste formule is gegarandeerd vrij van parabenen, octinoxaten en oxybenzones, risicovolle stoffen die je vaak in zonnefilters terugvindt. Ze is ook niet-comedogeen.

Ontdek ons volledige gamma gezichtsverzorgingsproducten, hydratatie aan de beste prijs bij je online parafarmacie of in de winkel..