Hoe kiest u uw zonnebescherming ?

Comment bien choisir votre protection solaire ?

Met het zeer ruime aanbod dat verkrijgbaar is op de markt is het een ware uitdaging om de perfecte zonnebrandcrème te vinden. Het is echter essentieel je zonnebrandcrème zorgvuldig uit te kiezen om veilig van de zon te kunnen genieten. Om je te helpen de juiste keuze te maken en je de hele zomer te beschermen, begeleidt Medi-Market je bij je keuze.

De zonbeschermingsfactor (SPF)

De zonbeschermingsfactor (SPF staat voor Sun Factor Protection) is een belangrijk element bij de keuze van uw zonnebrandcrème. Hij meet het vermogen van het product om ultraviolette B-stralen (UVB), die verantwoordelijk zijn voor zonnebrand, te blokkeren. Voor voldoende dagelijkse bescherming kies je een SPF van minstens 30. Voor activiteiten in de vlakke zon of als je een gevoeligere huid hebt, kies je een hogere SPF. Voor kinderen is het raadzaam te kiezen voor een beschermingsfactor 50.

Het beschermingsspectrum

Controleer of de zonnebrandcrème naast bescherming tegen UVB-stralen ook bescherming biedt tegen UVA-stralen. Deze worden in verband gebracht met vroegtijdige huidveroudering. UVA draagt ook bij tot het risico op huidkanker. Zoek dus naar breedspectrumproducten die beschermen tegen zowel UVA als UVB.

De juiste formule voor je zonnebrandcrème kiezen

Overweeg de formulering die het beste bij je behoeften en huidtype past.

De ingrediënten in je zonnebrandmiddel

Kies bij voorkeur producten die geen elementen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid of het milieu.

Ingrediënten die de voorkeur verdienen

  • Zinkoxide en titaniumdioxide zijn minerale ingrediënten die fungeren als fysieke schermen door UV-stralen te reflecteren om de huid te beschermen. Ze worden als veilig en doeltreffend beschouwd.
  • Antioxidanten en natuurlijke ingrediënten zijn vaak goed voor de huid. Deze omvatten vitamine E, aloë vera en kokosolie. Deze ingrediënten helpen de huid te hydrateren en te beschermen tegen schade door de zon.

Te vermijden ingrediënten

  • Avobenzone, octinoxaat en oxybenzone zijn chemische ingrediënten die vaak in zonnebrandcrèmes gebruikt worden. Sommige mensen zijn er echter gevoelig voor of ontwikkelen allergische reacties.
  • Parabenen en ftalaten zijn bewaarmiddelen die vaak voorkomen in zonnebrandcrèmes. Ze zijn controversieel vanwege hun potentiële hormoonverstorende stoffen.

Welk zonnebrandmiddel is geschikt voor de gevoelige huid?

Hier volgen enkele tips om het juiste product te kiezen voor een gevoelige huid.

  • Zoek naar zonnebrandcrèmes die aangewezen zijn voor de gevoelige huid. Deze producten zijn vaak hypoallergeen, niet geparfumeerd en niet comedogeen. Deze eigenschappen verminderen het risico op irritatie of allergische reacties.
  • Kies zonnebrandcrèmes met milde, verzachtende ingrediënten. Colloïdaal havermout, bisabolol of kamille helpen de gevoelige huid te kalmeren en te beschermen.
  • Vermijd zonnebrandcrèmes die parfums, kleurstoffen of irriterende stoffen bevatten. Deze stoffen kunnen de gevoeligheid van de huid verergeren.

De verschillende zonbeschermingsproducten

Kies het zonbeschermingsproduct dat het beste bij je voorkeuren en huidtype past.

  • Lotions

Ze zijn veelzijdig en zijn gemakkelijk aan te brengen op het hele lichaam. Ze zorgen voor een gelijkmatige dekking en extra hydratatie.

  • Crèmes

Ze hebben een dikkere textuur en zijn geschikt voor de droge huid. Ze kunnen gebruikt worden voor gezicht en lichaam.

  • Sprays

Ze zijn snel en gemakkelijk aan te brengen. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig verdeeld zijn voor een gelijkmatige bescherming.

  • Sticks

Deze zijn ideaal om gevoelige zones zoals het gezicht te beschermen.

Controleer de waterbestendigheid van je cosmetica

Als je van plan bent in het water te vertoeven of als je veel zweet, kies dan een waterbestendige zonnebrandcrème. Voor een optimale bescherming moet je je zonnebrandcrème regelmatig opnieuw aanbrengen met tussenpozen van ongeveer twee uur.

Onze favoriet: Eucerin Sun Oil Control Spray SPF 50 Dry Touch

Ben je op zoek naar een zeer hoge zonbescherming voor de gevoelige huid die gemakkelijk aan te brengen en comfortabel te dragen is?

Profiteer van de kwaliteit van de dermocosmetische producten van Eucerin, meer dan 100 jaar wetenschappelijke expertise in huidverzorging, een merk dat aanbevolen wordt door dermatologen en apothekers, voor uw zonverzorgingsproducten.  Sun Oil Control Spray SPF 50 is bijzonder geschikt voor de gevoelige huid, inclusief de huid met acne. Gemakkelijk aan te brengen, met een niet-vette, niet-kleverige textuur, kalmeert de huid en beschermt deze tegen schade door de zon.

Zonder bewaarmiddelen en parabenen en waterbestendig, het must-have product voor veilig zonnen.

Een laatste tip: vergeet niet om je zonnebrandcrème ongeveer 30 minuten voordat je in de zon gaat aan te brengen om de absorptie te vergemakkelijken en te genieten van een optimale bescherming.

Ontdek ons hele assortiment zonnebrandmiddelen tegen de beste prijs in je online parafarmacie of meteen in de winkel.