Bekomen van de feestdagen

De feestdagen… een periode van klinken, uitgebreid tafelen en veel lekkers met chocolade. Door het feesten en samenzijn heb je al snel “te veel van het goede”… Medi-Market adviseert een detoxkuur na de feestdagen en biedt je hiervoor haar beste producten aan. Zo kan je fris en uitgerust aan het nieuwe jaar beginnen.

Voel je goed na de feestdagen

Ben je gewend aan gezonde gewoontes en vrees je voor de effecten van de feestmalen op je gezondheid? Wees gerust: in tegenstelling tot wat je vaak hoort, gaan twee weken aan overmaat je inspanningen van het hele jaar niet tenietdoen. Als je weegschaal na oudejaarsavond aangeeft dat je bent bijgekomen, dan is dit voornamelijk te wijten aan te veel zoete en zoute voedingsmiddelen, die vocht vasthouden en moeilijker te verteren zijn. Je kan last hebben van een opgeblazen gevoel, alsof je strakker in je kleren zit. Dan is het tijd voor detox!

Gehydrateerd blijven

Hydratatie is een van de sleutels tot welzijn en spijsverteringscomfort. Een goede hydratatie is een dagelijkse behoefte, en des te meer tijdens de feestdagen, wanneer de drank rijkelijk vloeit en we meer dehydraterende voedingsmiddelen gebruiken, zoals koffie, alcohol, hartige bereidingen (aperitieftoastjes, kazen, vleeswaren). Wist je dat de hoofdpijn waar je de eerste dagen na de feesten vaak last van hebt, meestal te wijten is aan een gebrek aan hydratatie? Met een detoxkuur nemen we goede gewoontes aan: water, kruidenthee en soep drinken!

Kom weer in beweging

De werking van ons lichaam baseert zich op de balans tussen opgenomen en verbruikte calorieën. Er gaat niets boven lichaamsbeweging om te voorkomen dat de overschotten van de feesten als ongewenste vetopslag aan je lichaam blijven kleven. Maak na de lunch of de dag na je eindejaarsfeest een wandeling om de spijsvertering te bevorderen! Beweeg wanneer je kan (spelletjes, trappen) zodat je kan genieten zonder je schuldig te voelen!

Ondersteun je spijsvertering

Met een efficiënte spijsvertering en een goede transit voel je je lichter tijdens de feestdagen. Fytotherapie is van onschatbare waarde om je spijvertering te ondersteunen en je darmtransit te versnellen. Kies best voor:

Je lichaam zuiveren

Met een detoxkuur kan je het lichaam ontdoen van toxines, namelijk stoffen die in overmaat aanwezig zijn na te vette, te uitgebreide of royaal overgoten maaltijden. De eindejaarsfeesten stellen de maag zwaar op de proef, maar ook de lever, die je bloed zuivert en met gal de afvalstoffen uit je lichaam verwijdert. Met behulp van detox ondersteun je haar functies om toxines te verwijderen. Wat voeding betreft, raden we volgende voedingsmiddelen aan:

 • rammenas
 • artisjok
 • biet
 • pompelmoes
 • zwarte chocolade van meer dan 70%
 • kurkuma en rozemarijn

Voor de natuurlijke voedingssupplementen raden we mariadistelaan, onmisbaar voor het ondersteunen van de leverfuncties. Haar actieve bestanddelen, natuurlijke vetzuren, flavonoïden en silybine zijn al sinds de oudheid gekend en worden al even lang gebruikt om gal- en leveraandoeningen te behandelen.

Een slaapkuur kan wonderen doen

De eindejaarsfeesten wegen door op het lichaam door overmatig eten, en dan voornamelijk de grote hoeveelheden vet en suiker. Maar vaak vergeten we dat ze ook een slaaptekort met zich meebrengen.

Slaap is essentieel voor een goede werking van ons lichaam. Tijdens de slaap worden toxines afgevoerd, energiereserves in zenuw- en spiercellen aangevuld en hormonen geproduceerd die onmisbaar zijn voor ons evenwicht. Aangezien slaap een cruciale regulerende rol speelt, moet het ook deel uitmaken van je detoxprogramma.

Goed slapen na oudejaarsavond, dat is niet altijd zo eenvoudig. Doordat je niet op je gebruikelijke uur gaat slapen en opstaat, kan je moeilijkheden ondervinden om in slaap te vallen of te genieten van een herstellende nachtrust.

Bestrijd slapeloosheid met behulp van voedingssupplementen op basis van melatonine of planten:

 • melisse
 • hop
 • passiebloem
 • eschscholtzia
 • valeriaan
 • saffraan

Je kan je detoxkuur voor spijsvertering en nachtrust ook aanvullen met magnesium om je zenuwstelsel te ondersteunen en makkelijker in slaap te vallen. Dit vind je terug in cacao, zeevruchten, oliehoudende planten, peulen en bepaalde groenten en fruit zoals avocado, spinazie, vijgen en dadels. Magnesiumtabletten of -capsules garanderen een effectieve aanvulling in het kader van je detoxkuur.

Ontdek ons assortiment om in vorm te blijven tijdens de winter aan de beste prijs in je online apotheek of in de winkel.