Een topwinter voor je baby

Baby’s zijn bijzonder gevoelig voor kou en lage temperaturen. Maar dankzij deze 8 tips en de producten van PranaBB, komt je baby zonder problemen de wintermaanden door.

1. Goed ingeduffeld naar buiten

Tijdens de eerste paar maanden is je baby niet in staat om zelf goed zijn temperatuur te regelen. Hij heeft dus meer last van de koude en warmte dan jijzelf. Zorg er in de winter voor dat zijn hoofdje, handen en voeten goed ingepakt zitten. En zorg voor lagen: de lucht tussen de verschillende kledingstukken werkt als een isolator en biedt je de mogelijkheid om eentje weg te laten of toe te voegen, naargelang de noden van je kind. Weet vooral ook dat je baby sowieso een laag meer zou moeten dragen dan jij. Aangezien hij niet beweegt, koelt zijn lichaam sneller af.

Laughing baby on a white blanket looking at the camera

2. Zacht badje

Badtijd is altijd een bijzonder moment. En in de winter geldt dat al helemaal. Maar water draagt ook bij aan de afbraak van de natuurlijke bescherming en verzwakt de babyhuid omdat het haar uitdroogt. Geef je baby dus niet elke dag een badje, beperk het tot 15 minuten en zorg ervoor dat het water niet warmer is dan 37°C. Voeg ook een voedende olie of melk toe aan het bad, die bijdraagt aan de hydratatie van de huid.

3. Ontspannende massage

Masseer je baby na het badje met een hydraterende crème of olie, die voorkomt dat de huid uitdroogt, om je baby to trust te brengen. Dat is meteen een mooi moment dat de band tussen ouders en kind versterkt en ervoor zorgt dat jullie vertrouwen kunnen opbouwen. Geef de voorkeur aan een crème of melk op basis van sheaboter, calendula, kokosmelk, kamille, avocado-olie of zelfs colloïdale havermout.

4. Vrij ademhalen

Verkoudheid, griep, bronchiolitis … tijdens de koudere maanden blijft je baby helaas niet gespaard van virussen, microben en bacteriën. Om de ademhaling weer vrij te maken, reinig je de neus regelmatig met fysiologische zoutoplossing. Je kan ook een isotone zeewateroplossing gebruiken en een neuspeertje om de slijmen te verwijderen die de ademhaling belemmeren. Breng ook een balsem aan op de borst die de luchtwegen ontlast, zoals PranaBB BIO ‘Vrije ademhaling’ Borstbalsem. Die is verrijkt met 100% biologische essentiële oliën met zuiverende geurnoten. De ontspannende balsem verspreidt de voordelen van essentiële oliën en de zachte geur van vanille uit Madagaskar en is erg populair tijdens een lichte babymassage. Een echt moment van welzijn voor jouw kleintje.

5. Van binnenuit hydrateren

Hydrateren gebeurt ook van binnenuit. Zorg er in de winter voor dat je baby regelmatig drinkt. En kies daarbij voor mineraalarm en bacteriologisch zuiver water om de nieren en spijsvertering van je baby – die nog niet optimaal werken – niet onnodig te belasten.

 

6. Verlicht het leed van het tandjes krijgen

Tanden die doorkomen doen pijn. Veel pijn. Bied je baby dus een bijtring aan die je eerder in de koelkast legt wanneer je baby tandjes krijgt. De koude verdooft en verlicht meteen de pijn en het ongemak. Je kan ook zachtjes het tandvlees masseren met een lokaal kalmerend middel of een specifieke gel zoals de PranaBB Bio ‘Tandjes krijgen’ gel. Deze aangenaam smakende kauwgomgel is suiker- en alcoholvrij, maar bevat wel gecertificeerd biologische essentiële oliën. Een zachte aromatische formule die je baby kalmeert en het ongemak verzacht. Het product kalmeert snel gevoelig tandvlees en is perfect veilig, zelfs wanneer je baby een beetje van de gel zou inslikken. Masseer gewoon de gel in op het tandvlees met een propere vinger, bij elke klacht van je baby. Bovendien zit het in een superhandige dispenser.

7. Respecteer z’n slaap

Leg je baby in bed bij de eerste tekenen van vermoeidheid en probeer hem niet te wekken. In de winter moet het lichaam dubbel zo hard werken om de lichaamstemperatuur op peil te houden, dus je baby heeft er belang bij om veel te rusten.

8. Droge billetjes

Urine, ontlasting, wrijvende laagjes en het effect van natte billetjes … Om roodheid en luieruitslag te voorkomen, moet je je baby meteen verversen zodra hun luier vuil is. Meestal voor of na een maaltijd, maar sowieso altijd voor ze in slaap vallen. Babybilletjes reinig je met water en zeep, producten die speciaal voor je baby ontwikkeld werden, liniment op basis van olijfolie of de PranaBB Bio anti-roodheid verversingsbalsem. De nieuwe formule beschermt de babybilletjes, voorkomt roodheden, verlicht het oncomfortabele gevoel en ondersteunt het natuurlijke herstel van de huid dankzij plantaardige oliën, essentiële oliën, zinkoxide en zetmeelmaïs, dat isolerende en absorberende eigenschappen heeft. Ideaal om je baby een optimaal en volledig veilig comfort te bieden.

De PranaBB-producten zijn beschikbaar bij jouw Medi-Market of op www.medi-market.be.