Alles wat je moet weten over zwangerschapsvitaminen

Wil je zwanger worden? Of ben je al in verwachting? Om je zwangerschap vlot te laten verlopen en de goede ontwikkeling van het kindje te bevorderen, wordt aangeraden om vitaminesupplementen te slikken.

Waarom zou je een vitaminesupplement nemen?

Vaak volstaat een gezonde voeding niet om bepaalde essentiële voedingstoffen aan te leveren om een zwangerschap vlot te laten verlopen. Om eventuele tekorten voor en tijdens deze 9 maanden op te vangen, kan je arts je adviseren om een prenataal vitamine- en mineralensupplement te nemen.

Essentiële vitaminen en mineralen tijdens je zwangerschap

  • Foliumzuur (vitamine B9)

Dit is vooral belangrijk bij het begin van de zwangerschap, omdat het betrokken is bij de vorming van de wervelkolom en de hersenen van het embryo. Daarom is het essentieel om foliumzuursupplementen te nemen zodra je beslist dat je aan kinderen wilt beginnen. Tijdens de zwangerschap draagt foliumzuur bij aan de vorming van nieuwe weefsels, bloedcellen, de hersenen en het zenuwstelsel. Een tekort aan foliumzuur kan dus groeiachterstand of aangeboren afwijkingen veroorzaken.

Een essentieel bestanddeel van ons bloed. Het zorgt ervoor dat rode bloedcellen zuurstof kunnen opnemen in de longen en het doorheen het volledige lichaam van de toekomstige mama en naar de foetus kunnen transporteren. IJzer is des te belangrijker tijdens de zwangerschap omdat het bloedvolume van de moeder toeneemt. Een ijzertekort kan ook bloedarmoede veroorzaken, wat voor vermoeidheid zorgt en het risico op vroeggeboorte, een laag geboortegewicht en vroegtijdig overlijden verhoogt.

Om het ijzer goed op te nemen, heeft je lichaam vitamine C nodig. Die laatste garandeert ook de goede werking van de placenta.

Tijdens de zwangerschap heb je zo’n 30% meer calcium nodig. Waarom? Omdat je baby het nodig heeft voor de ontwikkeling van zijn botten ne tanden. Wanneer de voeding van de zwangere vrouw niet rijk genoeg is aan calcium, zal de foetus het rechtstreeks uit de reserves van de toekomstige moeder halen, met alle gevolgen van dien (minder stevige botten).

Helpt om calcium beter op te nemen het aan de botten te binden. Het speelt ook een rol bij de celgroei en de goede werking van het immuunsysteem.

Deze meervoudig onverzadigde vetzuren dragen bij aan de goede gezondheid van de toekomstige moeder en de goede ontwikkeling van de baby. Ze dragen met name bij aan de ontwikkeling van de hersenen en de ogen en helpen de zwangere vrouw om haar moreel hoog te houden tijdens de zwangerschap, maar ook na de bevalling.

Wanneer moet je met een kuur beginnen?

Idealiter zo’n 2 à 3 maanden voor de bevruchting, vervolgens gedurende de volledige zwangerschap en zelfs na de bevalling en tijdens de borstvoedingsperiode.

Waarom wordt aangeraden om ook na de bevalling vitaminen in te blijven nemen?

Na de bevalling is het lichaam van een jonge moeder overbelast. Het nieuwe ritme, maar ook de hormonale, fysieke en mentale schommelingen putten het uit. Zelfs een uitgebalanceerd dieet volstaat dan soms niet om de jonge mama van alle voedingstoffen te voorzien die ze nodig heeft om in vorm te blijven en haar balans terug te vinden. Om nog maar te zwijgen dat ze haar baby misschien ook nog van kwalitatieve moedermelk moet voorzien. Het is dan ook erg belangrijk om minstens 3 maanden lang vitaminesupplementen te blijven nemen. Die kunne het lichaam ook helpen om symptomen van een pre- of postpartumdepressie te beperken.

Ontdek nu Supradyn Prenatal: jouw voedingssupplement voor de zwangerschap

Supradyn Prenatal werd speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de grotere nutritionele noden van vrouwen die zwanger willen worden. Supradyn is ideaal tijdens de zwangerschap, maar ook daarna, tijdens de volledige borstvoedingsperiode. Met z’n formule met maar liefst 17 belangrijke vitaminen en mineralen biedt Supradyn jou en je baby de juiste hoeveelheid micronutriënten die je in elke fase van je zwangerschap nodig hebt. Het bereidt je lichaam voor op een zwangerschap en draagt bij aan de gezonde ontwikkeling van de toekomstige baby.

Je vindt je zwangerschapsvitaminen tegen de beste prijzen bij onze online parafarmacie.