Babybad: advies en producten om je baby te wassen

Wat is de juiste hygiëne en verzorging voor baby’s? Hoe was je je baby, welke producten gebruik je voor een goede hygiëne?

Babybad: alle tips om mama’s bij te staan

Hoe geef je je baby een badje? Wanneer was je je baby? Het eerste babybadje zorgt voor het behoud van een goede hygiëne. Voor baby’s is dit hét moment voor ‘kwalitijd’ met de ouders. Naast de hygiënische bestemming is het babybadje vooral een moment voor huid-op-huidcontact, noodzakelijk voor de goede ontwikkeling van het kind.

Babybad: voorzorgsmaatregelen voor een tere huid

Bekijk het assortiment van badproducten voor lichaamshygiëne van moeder en baby. Hoe maak je het bad klaar voor je hummeltje? De gevoelige babyhuid verdient alle aandacht van de jonge en toekomstige moeders, maar ook van de vaders.

Hoe was je je baby: voorbereiding en veiligheidsregels?

Terug thuis van de kraamkliniek, stelt de vraag over het babybad zich al in de eerste dagen met je baby thuis. Baby’s badtijd moet een bijzonder aangenaam moment zijn. Hoe pak je dit aan? Wist je dat de babyhuid uiterst gevoelig is? Vergeet niet dat een baby alleen in het water altijd onder toezicht moet blijven.

Frequentie van het baden: een zuigeling die nog niet stapt, gaat idealiter om de drie dagen in bad. Voor de allerkleinsten die overvloedig transpireren of abnormaal veel braken, is het raadzaam om de twee dagen te baden. Zodra de baby begint te stappen en zijn omgeving te verkennen, met het risico zich sneller vuil te maken, is dagelijks baden een vereiste.

Het eerste babybad kan al binnen de 24 uur nadat de baby ter wereld gekomen is. De ideale temperatuur van het badwater ligt voor baby’s tussen 35 en 37 °C (diepte van het water: 8 tot 12 cm). De omgevingstemperatuur in de (bad)kamer moet tussen 22 en 25 °C liggen (vergeet niet de ramen te sluiten om tocht te voorkomen).

De slaap van een pasgeborene wordt onderbroken met onrustige fasen: respecteer deze slaapcyclus, die van kapitaal belang blijkt te zijn voor de ontwikkeling van het kind. Wek een zuigeling nooit uit zijn diepe slaap om hem te baden of te voeden.

Zet het nodige materiaal en de nodige producten voor het bad op voorhand klaar:

  • reinigingsproducten voor gezondheid en hygiëne (reukwater, milde shampoo, hydraterende melk, dermatologische zeep, reinigingsgel, badolie voor baby’s, talkpoeder)
  • badzitje, badstoel en antislip badmat
  • badhanddoek, kleding

Een moeder die haar baby ziet genieten van het badwater, dan zie je haar ogen fonkelen. Het contact tussen ouder en kind zorgt al voor een vertrouwensband: ondersteun je baby’s nek met je hand en laat zijn lichaam vrij op het water drijven. Om je baby in alle rust te baden, kies je voor badproducten met zo weinig mogelijk essentiële oliën, niet geparfumeerd, zonder kleurstoffen en zonder parabenen. En in ieder geval zonder alcohol.

Je moet je baby wassen met de juiste gebaren en geschikte producten waarbij je de juiste frequentie respecteert. Je pasgeborene baden met een superzacht washandje (of een sponsdoekje) is ten stelligste aanbevolen voor het wassen van hals, gezicht en oren. Je kan ook de handen en de onderkant van de armen van je zuigeling schoonwrijven… 

Onze favoriet: de wasolie Mustela babybad en haar deugden

Laat je kinderen genieten van badtijd…

Je baby zo rustig zien in het badwater, dat is een prachtig geschenk. De tere babyhuid verdient het om verwend te worden. Dankzij de reinigingsformule voor tere huid met biologische avocado heeft deze badolie voor baby’s een dubbele werking:

  1. bescherming tegen de effecten van uitdrogen van de huid door kalkhoudend water wanneer de baby in bad ondergedompeld wordt (beschermende film met een unieke geur)
  2. Langdurige voeding van de babyhuid (vanaf de geboorte) en zachte reiniging.

Deze Mustela wasolie speciaal voor baby’s (en babyhaar) is een pure dagelijkse badverzorging met rustgevende, kalmerende en herstellende eigenschappen (identiek aan een luiercrème). Het hydraterende vermogen wordt gecombineerd met de voedende werking. Speciaal ontworpen tegen droge huid, dankzij de zachte schuimtextuur, bijzonder geschikt voor de tere en droge huid. Het babybad met avocado-olie biedt je kind een zachte, soepele en comfortabele huid: de dubbele werking kalmeert het oncomfortabele en trekkerige gevoel na het baden. Het is een wasgel met 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong en biologisch gecertificeerd.

Hoe gebruiken? Als aanvullend reinigingsmiddel bij het baden: je kan deze olie rechtstreeks in het badwater gieten. Of te gebruiken als doucheolie door het Mustela Babybad-product aan te brengen op de natte huid.

Na het baden of douchen goed afspoelen. Je kan de huid voorzichtig drogen met een badhanddoek, maar niet te hevig: de formule van het product is biologisch afbreekbaar bij het verlaten van het bad.

Over de eigenschappen van het Mustela Babybad-product met avocado van natuurlijke oorsprong

De Laboratoires Expanscience, van het familiemerk dat aan de oorsprong ligt van de eerste verzorgingsmelk voor baby’s, biedt een compleet assortiment van natuurlijke en veilige verzorgingsproducten in de cosmetica voor het hele gezin. De Mustela-producten zijn inderdaad gekend voor verzorging en hygiëne van tere huid: het aanbod van dit merk, opgericht in 1950, richt zich tot pasgeborenen, baby’s, kinderen en mama’s.

Waarom kiezen voor de babyverzorgingsproducten van Mustela France? De Mustela Olie Babybad met avocado van natuurlijke oorsprong is een verzorgingsproduct waarvan de hoge tolerantie gegarandeerd is en die ontwikkeld is in samenwerking met gezondheidsprofessionals. Het product werd getest om een maximale veiligheid te kunnen garanderen: het werd met succes onderworpen aan 450 metingen en tests onder dermatologisch en pediatrisch toezicht.

Het Mustela Babybad met avocado is doeltreffend. Dit werd klinisch bewezen op 65 zuigelingen en kinderen gedurende 21 dagen.

Het gebruik van het product kon op een totaal van 65 baby’s volgende gegevens bevestigen:

  • kalmeren van de huid tegen het oncomfortabele en trekkerige gevoel bij 55 baby’s;
  • effectief comfort en compenseren van het uitdrogende effect van kalkhoudend water bij 60 zuigelingen (afzetten van de beschermende film die de huid soepel en zacht houdt);
  • zacht reinigen van baby’s huid bij 63 kinderen.

Het Mustela wasolie Avocado Bio badproduct om je baby te wassen is verpakt in een fles van 500 ml en past perfect in het kader van het DNA van het merk: ouders bijstaan en hen het leven makkelijker maken. Het systeem van de pompflacon voldoet aan dit praktische aspect en maakt het mogelijk om het product te beschermen tegen oxidatie door lucht.

Ontdek ons volledige productassortiment voor babybad en -verzorging aan de beste prijs bij je online apotheek of in de winkels.