Een mooie huid: dat kan met eenvoudige tips

avoir-une-belle-peau_gestes_een mooie huid_tips

Acne is niet alleen voor pubers een probleem. Ook veel actieve vrouwen en vrouwen in de stad hebben er last van en dromen van een gave huid. Wat doe je ertegen?

Enkele eenvoudige en natuurlijke tips om je huid te verzorgen van binnenuit én aan de buitenkant.

Vervuiling, stress, vermoeidheid, roken, hormonale veranderingen… Er zijn heel wat oorzaken van acne op volwassen leeftijd. De helft van de vrouwen tussen 25 en eind de veertig lijdt eraan. Hoe beperk je de schade om een mooie huid te bereiken?

Goede gewoonten tegen acne

  1. Reinig je huid ‘s ochtends en ‘s avonds met een dermocosmetisch product of een zachte oplossing, bijvoorbeeld witte klei opgelost in bloemenwater (hydrolaat) van lavendel, rozemarijn of tijm.
    Met bloemenwater kun je ook je huid naspoelen: kies een samentrekkende werking (hamamelis, rozen) voor de vette huid of een kalmerende werking (oranjebloesem, kamille) voor de gevoelige en geïrriteerde huid.
  2. Breng vervolgens een lichte hydraterende crème aan, aangepast aan jouw huidtype. Sla deze stap niet over, want hydrateren is altijd nodig voor een gezonde huid, ongeacht je huidtype.
  3. Scrub je gezicht 2 à 3 keer per week: zo verwijder je alle dode huidcellen, die de poriën verstoppen.
  4. Om puistjes te camoufleren en tegelijk te verzorgen gebruik je een dermatologisch make-upproduct voor de teint.

Planten voor een mooie huid

Fytotherapie maakt gebruik van planten met talgregulerende, ontgiftende, antiseptische of ontstekingsremmende eigenschappen om huid- en acneproblemen te bestrijden. De behandeling gebeurt van binnenuit – via aftreksels, infusies of capsules – of via een uitwendige oplossing, zoals het plaatselijk aanbrengen van crème, moedertinctuur, poeder of kompressen.

Enkele acnebestrijdende planten zijn kliskruid, driekleurig viooltje, brandnetel, weegbree, goudsbloem (calendula), cichorei, paardenbloem, berk, kweekgras…

Gebruik ook etherische oliën

Breng op puistjes etherische olie aan met behulp van een wattenstaafje. Los de olie op in 1 theelepel plantaardige olie:

Theeboom of tea tree heeft antibacteriële, antiseptische en anti-infectieuze eigenschappen, en helpt om ontstekingen te verminderen en puistjes uit te drogen. Het plaatselijk aanbrengen van deze plant in de vorm van essentiële olie blijkt nuttig in geval van acne.

 

Stel gerust je vragen aan onze schoonheidsspecialistes van Medi-Market. Zij geven je in de winkel graag advies en tips!