Kies bij een thermometer voor de nieuwste technologie

thermomètre

Hoe werkt een contactloze thermometer?

Een contactloze thermometer is een voorhoofdthermometer die gebruik maakt van infraroodtechnologie. Hij bestaat uit een sonde die de infrarode straling (de natuurlijke warmte) opvangt die uitgezonden wordt door een oppervlak, in dit geval de huid. De thermometer voert in een paar seconden verschillende metingen uit en berekent vervolgens het gemiddelde. Dat laatste getal wordt weergegeven op het scherm. Voor het beste resultaat wordt aangeraden om ter hoogte van de slapen te meten en niet op het voorhoofd.

De voordelen van een contactloze thermometer

  • Erg makkelijk in gebruik, doet geen pijn.
  • Erg snel.
  • Omdat hij meerdere metingen uitvoert, is hij erg betrouwbaar. Het resultaat benadert het best de lichaamstemperatuur.
  • De thermometer kan ook gebruikt worden om de temperatuur van andere oppervlakken te meten, bijvoorbeeld van een bad.

De contactloze thermometer die zich aanpast aan de leeftijd van jouw kind

Bepaalde thermometers passen zich aan aan de leeftijd van jouw kinderen. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de Braun No Touch + Touch thermometer met Age Precision®-technologie, BNT400, de nieuwste telg binnen het thermometergamma van Braun. Zijn voordeel? De gepatenteerde Age Precision®-technologie, een temperatuurgids op basis van de leeftijd die het aflezen van het resultaat vereenvoudigt. De temperatuur wordt weergegeven op een scherm met achtergrondverlichting dat een kleurcode laat zien om de meting meteen te interpreteren.

Deze 2-in-1-thermometer biedt je de kans om op een eenvoudige, precieze en rustige manier de temperatuur te meten. In de Touch-modus kan je de temperatuur opnemen via het voorhoofd. In de contactloze modus kan je de temperatuur opnemen op minder dan 2 cm van het voorhoofd van je kind. De temperatuur kan dan genomen worden zonder dat je het risico loopt van je kind wakker te maken. In de stille modus kan hij bovendien gebruikt worden om de temperatuur geluidloos te meten. Ten slotte meet hij in de modus Eten of Vloeibaar ook de temperatuur van het eten, drinken en zelfs badwater van je baby.

Hoe neem je de temperatuur met een contactloze thermometer?

  • Was goed je handen.
  • Plaats de thermometer minstens 15 minuten van tevoren in de ruimte waar je de temperatuur wilt opmeten.
  • Neem de temperatuur ter hoogte van de slapen en niet op het voorhoofd. Waarom? Omdat daar kleine adertjes lopen en er zich dus bloed bevindt, en dat is altijd een goede indicator van je lichaamswarmte.
  • Maak de huid schoon, of probeer dat althans bij overmatig zweten.
  • Richt de sonde naar de slapen, ter hoogte van de wenkbrauwen, op zo’n 2 tot 4 cm van de huid.
  • Druk op de knop, blijf stilstaan en wacht op het piepje alvorens de resultaten afleest.

Hoe werkt een oorthermometer?

Een oorthermometer meet de temperatuur op basis van de natuurlijke warmte (infraroodstraling) die wordt uitgezonden door het trommelvlies en de omliggende weefsels. Omdat het trommelvlies door dezelfde bloedvaten gevoed wordt als het temperatuurregelende centrum van de hersenen, geeft je oor immers nauwkeurig de kerntemperatuur van het lichaam weer. Daardoor is een temperatuurstijging altijd direct waarneembaar in het oor.

De voordelen van een oorthermometer

  • Erg makkelijk en snel te gebruiken.
  • Neemt de temperatuur op die gegenereerd wordt door het trommelvlies en de omliggende weefsels, wat de exacte lichaamstemperatuur van de persoon is.
  • Erg hygiënisch dankzij de tips die je makkelijk en snel kan plaatsen of verwijderen.
  • Het is mogelijk om de gegevens te bewaren.

De oorthermometers van Braun

Vertrouw op het thermometermerk dat door 8 op 10 artsen wordt aanbevolen.

De Braun ThermoScan® 3 is een infrarood-oorthermometer. Dankzij zijn compacte ontwerp is hij makkelijk, soepel en snel in gebruik. Wanneer de Braun ThermoScan-thermometer in het oor wordt geplaatst, registreert hij constant de infraroodwarmte die uitgestraald wordt door het trommelvlies en de omliggende weefsels. In slechts één seconde geeft hij de temperatuur weer, die makkelijk geïnterpreteerd kan worden dankzij de audio-koortsindicator en is ook geschikt voor pasgeborenen.

De Braun ThermoScan® 7 is een oorthermometer die gebruik maakt van de gepatenteerde Age Precision®-technologie, een koortsindicatiesysteem dat het meten van de temperatuur bij een kind betrouwbaarder maakt. Het registreert de laatste 9 temperaturen en kan voor het hele gezin gebruikt worden.

Je vindt een uitgebreid gamma van thermometers aan de beste prijzen in onze online parafarmacie.