Waarom is omega 3 goed voor je gezondheid?

Je hoort het regelmatig: het is erg belangrijk om regelmatig omega 3 binnen te krijgen. Waarom? Wat is hun rol? En waarin vind je het? Medi-Market beantwoordt al je vragen.

Wat is omega 3?

Een essentieel vetzuur, oftewel een stof die ons lichaam niet zelf kan aanmaken en die we dus uit voeding of voedingssupplementen moeten halen. Het maakt deel uit van de familie van de vetten. Het is een onverzadigd vetzuur: het bevat meerdere dubbele verbindingen in z’n moleculaire keten. De eerste dubbele verbinding bevindt zich op de 3e koolstof, vandaar de naam.

Welk nut heeft omega 3?

  • Alle membranen van onze cellen zijn samengesteld uit vetzuren. In tegenstelling tot verzadigde vetzuren, die ervoor zorgen dat de membranen een zekere stevigheid hebben, zorgen de onverzadigde vetzuren, en dan vooral omega 3, voor soepelheid en een goede uitwisseling.
  • Omega 3 speelt ook een rol voor de goede werking van het hart en de bloedvaten en helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen.
  • Ze verhogen de botdichtheid en verminderen ontstekingen veroorzaakt door artrose.
  • Ze vertragen de degeneratie van hersencellen.
  • Ze zorgen voor meer energie, versterken je geheugen en zorgen ervoor dat je beter met stress om kan.
  • Ze zijn betrokken bij de ontwikkeling van de foetus en de goede gezondheid van huid, haar en ogen.
  • Ze hebben een algemeen ontstekingswerend effect en dragen bij aan de goede werking van het immuunsysteem.

Waarin vind je het?

In koolzaad-, soja-, noten-, algen- of lijnzaadolie. In vette vis zoals makreel, zalm, tonijn, sardientjes, haring. Maar ook in lijnzaad, chiazaad, gekiemd lijnzaad, veldsla, postelein en spinazie.

Waarom zou je omega 3-supplementen nemen?

Omdat we via onze voeding niet altijd de hoeveelheid omega 3 binnenkrijgen die ons lichaam nodig heeft.

De Perilla 500 bio Shizo-supplementen van Be-Life zijn een bron van omega 3 van plantaardige oorsprong. Perilla-olie is de plantaardige olie die het meeste omega 3 bevat. Dankzij het hoge gehalte aan vitamine E, is ze bovendien op verschillende manieren gunstig: ze heeft antioxiderende eigenschappen en draagt bij aan de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress en aan het behoud van een normaal cholesterolniveau. Ze stimuleert bovendien ook de intellectuele activiteit en verzacht de luchtwegen bij voorjaarsallergieën. Het bevordert de groei, houdt je in vorm en zorgt voor een evenwichtig zenuwstelsel en concentratievermogen, en wordt aanbevolen voor iedereen, van kinderen en studenten tot volwassenen en senioren.

De producten Be-Life Omega 3, Be-Life Omega 3 Magnum en Be-Life Omega 3 Magnum 1400 zijn op basis van visolie, rijk aan EPA en DHA, de langste en meest onverzadigde omega-3-vetzuren.