Een anti-verouderingscrème voor de normale tot gemengde huid?

Anti wrinkle cosmetic cream with herbal flowers face, skin and body care hygiene moisture lotion wellness therapy mask in glass jar with towel on white background

Hoe komen de tekenen van veroudering tot uiting? Wat doet een doeltreffend antiverouderend verzorgingsproduct? Wat zijn de belangrijkste actieve bestanddelen van antiverouderingscrèmes en hoe kies je de juiste? Fouten die je moet vermijden als je een gemengde huid hebt. De antwoorden op al je vragen.

Wat doet een doeltreffende antiverouderingscrème?

Na verloop van tijd wordt de huid slapper en gaat er anders uitzien. Hoewel externe factoren en onze genen de huidveroudering beïnvloeden, is deze natuurlijk en onvermijdelijk. Tekenen van veroudering komen tot uiting als:

  • Verlies van soepelheid en elasticiteit van de huid waardoor rimpels en huidverslapping ontstaan.
  • Uitdroging van de huid.
  • Verlies van glans.
  • Ontwikkeling van onregelmatige pigmentatie, de beroemde bruine vlekken of ‘ouderdomsvlekken’.

Antiverouderingsproducten kunnen de effecten van de tijd op onze huid vertragen en maskeren. Ze hebben meervoudige werkingen:

  • Rimpels en fijne lijntjes opvullen. We noemen het “gladstrijken” en “opvullen” van de huid.
  • De stevigheid van de huid behouden, d.w.z. de huid strakker maken om de “ovale vorm van het gezicht” te behouden.
  • Doffe teint bestrijden door de glans en uniformiteit te herstellen.
  • Pigmentvlekken verminderen.

Op de vraag “wat is het verschil tussen antiverouderings- en antirimpelverzorging?” luidt het antwoord dat de antiverouderingscrème globaal is, ze werkt op alle tekenen van huidveroudering, terwijl de antirimpelcrème zich richt op het behandelen van rimpels en fijne lijntjes.

De belangrijkste actieve bestanddelen van antiverouderingsproducten

De ingrediënten van antiverouderende huidverzorgingsproducten zijn talrijk en evolueren met de ontdekkingen en technologische vooruitgang van laboratoria. Ze zijn meer of minder geconcentreerd, afhankelijk van de doelgerichte acties van het verzorgingsproduct in kwestie. De meest bekende vanwege hun doeltreffendheid: collageen, hyaluronzuur, vitamine C, retinol, AHA’s (alfahydroxyzuren, glycolzuur is een afgeleide hiervan), co-enzym Q10, peptiden en zonnefilters. Maar ook vitamine C en E, aloë vera en diverse oliën (kokosnoot, soja, sesam enz.).

De juiste antiverouderingscrème kiezen

Hoewel een antiverouderingscrème een meer globale werking heeft dan een antirimpelcrème, werken niet alle producten op dezelfde manier in op de effecten van de tijd.

Hoe kies je de juiste antiverouderingscrème? Je moet weten: je huidtype en mogelijke allergische reacties, je belangrijkste behoeften en ook je voorkeur voor de textuur. De belangrijkste fouten? Geen rekening houden met je huidtype. Op slechts één doelgerichte werking inzetten. Er geen gebruik van maken bij het aanbrengen van zonnebrandcrème.

PS: gebruik een dagcrème met een SPF of een antiverouderende zonnecrème.

Vind een antiverouderingscrème voor normale tot gemengde huid

Antiverouderingsproducten bevatten vochtinbrengende formules, maar de gemengde huid is gevoelig voor puistjes en vette huid op bepaalde delen van het gezicht. Met een gemengde huid moet je dus op zoek gaan naar een speciaal aangepaste formule om de huid niet te overbelasten en aan al haar behoeften te voldoen.

Nuxe Merveillance Lift Liftende Poedercrème is perfect geschikt voor de normale tot gemengde huid en maakt haar beloften waar: ze verstevigt de huid en corrigeert rimpels, terwijl ze een natuurlijk vervagingseffect biedt voor een vlekkeloze afwerking. Merveillance Lift crème is verrijkt met ultra-corrigerende Olie van Microalgen. Het is ook een green active. Het verzorgingsproduct wordt geformuleerd en vervaardigd in Frankrijk.

Ontdek ons volledige assortiment antirimpel- en antiverouderingscrèmes aan de beste prijs bij je online apotheek of in de winkel