Hoe kunt u uw huid langer jong houden?

Hoe uiten tekenen van veroudering zich? Wanneer moet u beginnen met het aanbrengen van een antiagingverzorging? Verwar antirimpel niet met antiaging. Hoe kiest u de juiste antiagingcrème?

Het is nu mogelijk om de effecten van de tijd op uw gezicht te verbergen zonder toevlucht te nemen tot cosmetische chirurgie of andere praktijken.

Er bestaan veel producten, antiagingproducten genaamd, die tot doel hebben uw huid een tweede jeugd te geven. Ze worden aangeboden in de vorm van een crème, serum of lotion en bij dagelijks gebruik kunnen ze de weefsels strakker maken, fijne lijntjes opvullen en het vochttekort van de huid verhelpen.

Hoe uiten tekenen van veroudering zich?

Met de tijd wordt de huid van het gezicht steeds kwetsbaarder en droger, waardoor rimpels en lelijke bruine vlekken ontstaan. De huid begint haar verouderingsproces op de leeftijd van 20 jaar, maar niet elke huid veroudert op dezelfde manier of op hetzelfde moment. Bepaalde factoren versnellen immers de veroudering van de huid, zoals blootstelling aan de zon en vervuiling, stress, roken, voeding en slaapgebrek. Daarom is het essentieel om uw huid op elke leeftijd te verzorgen. Dit omvat een evenwichtige voeding, een goede hydratatie, zorgvuldig verwijderen van make-up en doeltreffende bescherming tegen de zon.

Wanneer moet u beginnen met het aanbrengen van een antiagingverzorging?

Over het algemeen is het raadzaam om rond de leeftijd van 25 jaar te beginnen met het aanbrengen van een antiagingverzorging. Vanaf die leeftijd ondergaat de huid een eerste transformatie: de aanmaak van collageen en elastine, die de huid stevig houden, vermindert. Na de leeftijd van 20 jaar verliezen we elk jaar ongeveer 1,5% collageen. Daardoor wordt de huid sneller getekend bij vermoeidheid of stress. Ze wordt dof, de teint wordt vaag en er verschijnen fijne droogtelijntjes. U kunt echter ook antiagingverzorging aanbrengen zodra u voelt dat uw huid dat nodig heeft. Bijvoorbeeld tijdens examens, zwangerschap of periodes van grote vermoeidheid.

Verwar antirimpel niet met antiaging

Een antirimpelbehandeling is bedoeld voor het herstellen van rimpels. Hij maakt het oppervlak glad en stimuleert de huid in de diepte om de rimpels van binnenuit terug te duwen. Antiaging is globaler. Het is bedoeld voor verschillende tekenen van veroudering, zoals donkere kringen, wallen onder de ogen, fijne lijntjes op het voorhoofd of tussen de wenkbrauwen.

Hoe kiest u de juiste antiagingcrème?

Het is aanbevolen om een antiagingcrème te kiezen die basisingrediënten bevat

  • Retinol stimuleert de aanmaak van collageen en de vernieuwing van de huidcellen.
  • Co-enzym Q10 is een van nature in het lichaam aanwezige antioxidant die bijdraagt aan de groei en het onderhoud van de huid. De aanwezigheid ervan neemt af met de leeftijd.
  • Vitamine C is een antioxidant die de huid doet stralen.
  • Hyaluronzuur is ook van nature aanwezig in het lichaam. Het maakt het mogelijk vocht vast te houden en de huid voller te maken. Bij het ouder worden neemt de aanmaak ervan af.

Om de juiste antiagingcrème te kiezen, is het raadzaam eerst de huidproblemen te identificeren die u wilt verminderen: fijne lijntjes, rimpels, donkere kringen, huidverslapping, pigmentvlekken, droge huid of verlies van glans. En vervolgens een textuur te kiezen die geschikt is voor uw huidtype. Aangezien de huid dunner wordt met de leeftijd, zal de textuur van uw antiagingverzorging steeds rijker worden.

Onze 5 tips om uw huid jong te houden

Wij hebben voor u een antiaging schoonheidsroutine samengesteld om uw huid te verstevigen en weer te doen stralen.

  • 1. Verwijder make-up en reinig uw huid

Op zoek naar een lichte textuur? Denk aan Filorga antiaging micellaire oplossing. Op zoek naar een rijkere formule? Ontdek La Roche-Posay Toleriane Huidreinigende Emulsie

  • 2. Breng een antiagingserum aan

Zoals Avène Hyaluron Activ B3 Serum Concentraat Herstellend of SVR B3 Ampullen Hydra

  • 3. Gebruik een oogcontour

Kies voor Filorga Optim-Eyes Oogcontour of de La Roche-Posay Hyalu B5 Eyes Crème

  • 4. Breng een hydraterende dagcrème aan in combinatie met een nachtcrème

Denk aan de dagcrème Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Dagverzorging en als nachtcrème aan Vichy Liftactiv Derm Source Nacht

  • 5. Als uw dagcrème geen SPF bevat, vergeet dan niet om ook een zonnecrème aan te brengen

Zoals de Avène SPF 50+ Spray of de zonnecrème Eucerin die hyperpigmentatie van de huid voorkomt 

Ontdek ons hele assortiment antiagingproducten tegen de beste prijs in uw online parafarmacie of in de winkel