Atopische huid? Al eens aan een verzachtende verzorging gedacht?

Roodheid, jeuk, droogheid … Atopisch eczeem, ook wel atopische dermatitis genoemd, treft 1 op de 5 kinderen1. Het is niet besmettelijk en kan worden gekalmeerd met verzachtende middelen.

Atopie is de combinatie van twee belangrijke factoren: een zeer droge huid en een zeer reactief immuunsysteem. Bij aanwezigheid van allergenen of in bepaalde omgevingsomstandigheden, overreageert het immuunsysteem van de atopische huid. Ze gaat in de verdediging, wat roodheid en jeuk veroorzaakt. Atopisch eczeem kan vanaf de leeftijd van 2 maanden voorkomen (soms zelfs vroeger) en neemt af of verdwijnt rond de leeftijd van 5 of 6 jaar. Het kan erfelijk zijn maar er zijn ook andere mogelijke oorzaken, zoals vervuiling of overdreven hygiëne.

De heilzame eigenschappen van emolliërende verzorgingsproducten

Zowel tijdens rustige periodes als tijdens opstoten bevatten emolliërende verzorgingsproducten voor de huid met neiging tot atopie alle ingrediënten die noodzakelijk zijn voor preventie, herstel en verzachting.

Eerst en vooral helpen emolliërende verzorgingsproducten de huidbarrière te herstellen. Dat betekent natuurlijk dat ze gehydrateerd wordt, maar ook geherlipideerd. Ze krijgt de nodige vetten zodat ze opnieuw een beschermlaag kan vormen. Na enkele dagen wordt ze ook minder doordringbaar: allergenen geraken er dan moeilijker door om het immuunsysteem te prikkelen.

Bij opstoten zorgen de emolliërende verzorgingsproducten bovendien voor een onmiddellijke verlichting van de jeuk, het trekkende gevoel en de irritatie. Het zijn waardevolle bondgenoten om die crisisperiodes beter door te komen, indien nodig in combinatie met een medische behandeling!

Het Stelatopia®-gamma van Mustela®
Voor de baby- en kinderhuid met neiging tot atopie

Stelatopia Emolliërende Balsem® of Stelatopia Emolliërende Crème®:

Emolliërende verzorgingsproducten voor gezicht en lichaam, vanaf de geboorte2. Hydrateert, herlipideert en verzacht jeuk. Helpt de huidbarrière van de huid met een neiging tot atopie te herstellen.

Stelatopia® Gelaatscrème: Hydrateert, herlipideert en verzacht het jeukende en onaangename gevoel. Herstelt de aangetaste huidbarrière en beschermt ze tegen agressie van buitenaf. Vermindert zichtbaar de rood- en ruwheid.

Stelatopia® Verzachtend Ondergoed:

Combineert 100% katoenvezels met een ingekapselde, verzachtende formule met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Bronnen: Watson 2011, Isaac 1998 2 Ook voor baby’s die de neonatologie hebben verlaten.