Laat je niet vangen door wratten!

Wanneer je wratten niet snel aanpakt, dan kunnen ze vrij pijnlijk worden. Gelukkig bestaan er aantal efficiënte behandelingen.

Wratten lijken een beetje op kleine bloemkoolachtige gezwellen. Ze zijn een veelvoorkomende aandoening, die vooral mensen met een verzwakt immuunsysteem en kinderen treffen. Ze zijn zeer besmettelijk en ze komen voor in twee soorten: gewone wratten verschijnen op je handen, terwijl plantaire wratten, die iets harder en pijnlijker zijn, voorkomen op je voetzolen en hielen.

Hoe krijg je wratten?

Het humaan papillomavirus is verantwoordelijk voor alle wratten. Die laatste worden zelf doorgegeven bij direct contact met de huid. Het verspreidt zich vooral bijzonder goed in een vochtige omgeving, zoals gedeelde kleedkamers, publieke douches of zwembaden. Het risico op besmetting verhoogt ook wanneer je een klein wondje of schaafwonde hebt. Kinderen behoren tot de risicogroep, niet alleen omdat ze nog geen antilichamen tegen het humaan papillomavirus ontwikkeld hebben, maar ze spelen meer en raken zo ook vaker gewond. Ze komen ook vaker in zwembaden, op vakantiekampen, turnzalen … en komen zo dus meer in contact met plekken waar het virus vaak aanwezig is.

Hoe behandel je een wrat?

Je kan langsgaan bij je dermatoloog of een specifieke zelfbehandeling toepassen die je bij Medi-Market kan kopen, zoals Excilor® 2-in-1 Wrattenbehandeling. Dit medisch hulpmiddel zorgt voor een doeltreffende, snelle behandeling van gewone en plantaire wratten. Excilor® 2-in-1 Wrattenbehandeling bevat een compartiment dat een cryogene agent bevat en een compartement dat een gel (TCA-Active™) bevat, zodat het cryotherapie met zuurtherapie combineert in één apparaat. Door het hart van de wrat snel te bevriezen en de geïnfecteerde huidlagen te verwijderen, combineer je de twee meest gebruikte behandelingen tegen wratten en zie je sneller resultaat. De verdikte huid van de wrat en het verantwoordelijke virus worden geëlimineerd en er verschijnt nieuwe, gezonde huid.