Zelfbruiner: zo ga je te werk

autobronzant_zelfbruiner

Schoonheidsspecialiste Amandine legt uit hoe je zelfbruiner correct aanbrengt in 3 stappen, voor een natuurlijk zomers kleurtje, zonder gebreken!

Dé schoonheidstip om niet spierwit de zomerzon tegemoet te gaan? Zelfbruiner! Maar hoe krijg je dat natuurlijk zomers kleurtje? Het geheim? De zelfbruiner correct aanbrengen. Hier is een handige tutorial!

1. Een lichte peeling

Zeg vaarwel aan je dode huidschilfers! Die behouden niet alleen je huidige teint, maar voorkomen ook een goede hechting van de zelfbruiner. Ze kunnen dus voor onregelmatigheden in de kleur zorgen.

Denk eerst en vooral aan een zachte scrub, de dag vóór je de bruiner aanbrengt en enkele dagen erna.

Een gezichtspeeling: waar is dat goed voor?

2. Een gehydrateerde huid

Een voldoende gehydrateerde huid staat garant voor een mooie egale teint. Om onregelmatigheden te vermijden, voed je de huid dus best enkele dagen vóór je de zelfbruiner aanbrengt.

Vergeet producten op oliebasis, want die voorkomen een goede hechting van het product. Hydraterende bodymilk is beter. Hydrateer de huid de dag zelf minstens 15 minuten vóór je de bruiner aanbrengt, voor een optimale hechting!

3. De zelfbruiner aanbrengen

De gouden tip van Amandine? Neem je tijd! Breng het product niet overhaast aan tijdens je dagelijkse ochtendritueel.

Ook spaarzaamheid is geboden! Voor een natuurlijk resultaat (en om catastrofes te vermijden) breng je de zelfbruiner in verschillende, dunne laagjes aan. Smeer dus geen dikke laag op je huid.

Wie voor een subtieler effect gaat, kan de zelfbruiner verdunnen met een gezichtscrème of bodylotion.

Welke bruiner kies je het best? Meer info vind je hier.

Durf je geen zelfbruiner aan te brengen? Dan kan je kiezen voor een kuur met voedingssupplementen die een bruinend effect hebben. Vraag raad aan onze deskundigen in de winkel!