Baby: hoe verzorg je een geïrriteerde huid?

Na de zomer kan de huid van de allerkleinsten extra uitgedroogd, tot zelfs geïrriteerd zijn. Ze verdient dan ook bijzondere aandacht en verzorging die de huid herstelt.

Kou, droge wind of warmte binnen in huis … dat kan allemaal de huid van de allerkleinsten beschadigen. Het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat de huidbarrière van baby’s en kinderen tussen 0 en 2 jaar nog niet volledig ontwikkeld is en dat het celvermogen ervan nog extra beschermd moet worden. Hun huid is dunner, en dus ook gevoeliger en reactiever. Bovendien kan ze, net zoals de huid van volwassenen, na de zomer nog een beetje extra uitgedroogd zijn en gevoelig zijn voor kleine oppervlakkige irritaties of lokale roodheid. De oplossing? De huid verzorgen met ultrazachte, hypoallergene producten, zonder parfum en met een neutrale pH-waarde, die je dagelijks mag gebruiken (let op het label ‘frequent gebruik’). Vermijd producten die kleurstoffen, alcohol, chemische of allergene middelen of schuimmiddelen bevatten, want die kunnen de huid van je baby nog verder irriteren. In het geval van lokale irritatie, raadt MediMarket je aan om een herstellende crème te gebruiken, die efficiënt kan inwerken op de getroffen zones van de huid, zoals Cicastela, de nieuwe crème die eerste hulp biedt bij kleine pijntjes.

Een verzorging die kan multitasken

Naast het verzorgen van kleine irritaties, helpt de Cicastela-crème ook bij droogheid, schrale lippen, irritaties in huidplooien en op de billetjes. Hij herstelt krassen en schrammen, verlicht het vervelende gevoel van insectenbeten en kan zelfs helpen bij de waterpokken. Cicastela bevat hyaluronzuur, dat het herstel van de huid bevordert. De panthenol verzacht en vermindert dan weer het oncomfortabele gevoel, terwijl het koper-zinkcomplex helpt om de huid te reinigen. De formule zonder parfum en op basis van 91% ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevat ook avocado perseose, wat de huidbarrière en de rijkdom van het celvermogen beschermt. De huid van je baby zal tot in de diepte hersteld worden en weer zacht en comfortabel aanvoelen. Net zoals een babyhuidje hoort te zijn!