Bereid je huid voor op de zon met voedingssupplementen

Wat zijn de voordelen van voedingssupplementen voor het zonnen en waarvan zijn ze gemaakt? Wanneer neem je best supplementen om te bruinen? Ontdek onze tips om je huid optimaal voor te bereiden op de zon en je bruine tintje zo lang mogelijk te behouden op een veilige manier.

Wat is een voedingssupplement voor het zonnen?

Dat is een voedingssupplement dat de huid helpt om zich voor te bereiden op de zon, het effect van de zon ondersteunt en dat het natuurlijke bruiningsproces een boost geeft. Het bevat doorgaans vitamine C en E en carotenoïden, oftewel antioxidanten die je huid helpen om de oxidatieve stress door blootstelling aan de zon te doorstaan. Het kan ook koper, selenium, zink (voor anti-aging) en visolie bevatten, waarbij die laatste rijk is aan vetzuren die een zonneallergie helpen voorkomen. Het wordt meestal aangeraden aan mensen met een lichte tot zeer lichte huid die uv-stralen moeilijk verdraagt, want zij zijn het vaakst slachtoffer van zonnebrand of een zonneallergie.

Goed om te weten: Er bestaan ook specifieke voorbereidingssupplementen, die je huid klaarstomen, zonder ze noodzakelijk een kleurtje te geven en zelfbruinersupplementen die je huid voorbereiden en dankzij fytopigmenten van een mooi tintje voorzien.

Wanneer en hoe lang moet/kan je bruiningscapsules innemen?

Neem 1 of 2 capsules per dag, afhankelijk van het supplement, minstens 15 dagen voor je blootstelling aan de zon, tijdens je vakantie en ook nog eens 15 dagen daarna om je bruine tintje zo lang mogelijk te behouden. Denk eraan om de capsules in te nemen bij een maaltijd die rijk is aan lipiden (vetten), om de actieve stoffen beter op te nemen.

Goed om te weten: Voedingssupplementen voor het zonnen beschermen je niet tegen zonnebrand of een zonneslag. Het is daarom essentieel om je altijd goed tegen uv-straling te beschermen met een zonnemelk die aangepast is aan jouw huidtype.

Ontdek Solenium Intense 56 capsules en Solenium Intense 112 capsules: voedingssupplementen rijk aan vitamine PP, antioxidanten, omega 6 en betacaroteen, om je huid voor te bereiden op de zon, haar te voeden, huidveroudering te voorkomen en je zomerse tintje zo lang mogelijk te behouden. Solenium INTENSE is ook aangewezen in geval van zonneallergie.

Zijn er voedingssupplementen om een bruine kleur te verlengen?

Om je gebruinde huid te behouden, blijf je zelfbruinersupplementen of supplementen voor het zonnen gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor Oenobiol bruine teint, die je huid een handje helpt om langdurig bruin te blijven. De formule bevat lycopeen, goudsbloem, zeaxanthine, astaxanthine, kurkuma en koper voor een duurzame, stralende teint.

Ontdek ons volledig gamma bruiningsverlengers.

Onze andere tips om je huid voor te bereiden op blootstelling aan de zon

  • Kleurrijke voeding

Probeer voldoende antioxidanten binnen te krijgen door veel kleurrijke groenten en fruit te eten die rijk zijn aan betacaroteen, zoals wortelen, tomaten, paprika’s, spinazie, abrikozen, mango’s, citrusvruchten … Verkies ook voeding die rijk is aan essentiële vetzuren die de celvernieuwing vergemakkelijken. Die vind je onder andere in druivenpitolie en vis (zalm, tonijn, sardines).

  • Een goed gehydrateerde huid

Maak 15 dagen voor je blootstelling aan de zon tijd om je dode huidcellen te verwijderen met een zachte scrub en hydrateer dagelijks je huid met een hydraterende melk die geschikt is voor jouw huidtype. Zo zal je een egaler kleurtje krijgen, dat langer meegaat. En om niet met witte melkflessen op vakantie te vertrekken, kan je een paar dagen op voorhand nog een zelfbruiner gebruiken.

Stel jezelf geleidelijk aan bloot aan de zon

Stel jezelf voor je vertrek regelmatig 5 tot 10 minuten bloot aan de zon, zodat je beetje bij beetje kan wennen aan de uv-stralen. Stel jezelf ook op vakantie stapsgewijs bloot aan de zon en bescherm jezelf met een zonnebrandcrème. Zo vermijd je zonnebrand.

Ontdek ons volledige assortiment voedingssupplementen en bruiningsactivatoren tegen de beste prijs in onze online parafarmacie.