Magnesium, gewoon onmisbaar

Je hoort er veel over, zeker tijdens de wintermaanden, maar wat is magnesium nu eigenlijk en waarvoor dient het? Medi-Market legt het uit.

Magnesium is een mineraal dat essentieel is voor ons lichaam, want het neemt deel aan meer dan 300 metabole reacties, zoals de zenuwoverdracht, controle van de bloedsuikerspiegel, spierontspanning, handhaving van een regelmatige hartslag of het omzetten van vetten, koolhydraten en proteïnen in energie. Het is van cruciaal belang om je tanden en botten gezond te houden, helpt je om beter bestand te zijn tegen stress en helpt vermoeidheid te bestrijden. Het werkt nauw samen met natrium, kalium en calcium en is afkomstig uit onze voeding. Je vindt het vooral in peulvruchten, zaden, noten, groene bladgroenten, volkorengranen, bonen, avocado, pure chocolade, vis … Maar vaak volstaat alleen voeding niet.

Het tekort overwinnen

Ooglidspasmen, spierkrampen, tintelingen, duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en kaakpijn … al deze symptomen kunnen wijzen op een magnesiumtekort. Het kan dan ook interessant zijn om supplementen met magnesium in te nemen. Ultractive® Magnésium bevat de perfecte combinatie van een hoge dosis organische en anorganische magnesiumzouten en vitamine B6. Dankzij die geavanceerde formule en het unieke productieproces, wordt Ultractive® Magnésium veel sneller opgenomen, tijdens een eerder stadium van de spijsvertering, in vergelijking met andere magnesiumsupplementen. Dat zorgt ervoor dat een maximale hoeveelheid magnesium wordt afgegeven, waardoor het lichaam tot 3 keer meer magnesium kan opnemen. De ingenieuze tablet is het resultaat van een samenwerking tussen farmaceutische onderzoekers en ontwikkelaars en onderzoeksgroepen van de Universiteit Gent. Dankzij Ultractive® Magnésium vind je snel je vitaliteit en energie terug, voelen je spieren weer soepeler aan, ben je beter bestand tegen stress, kan je je beter concentreren en ben je klaar om alle dagelijkse uitdagingen het hoofd te bieden.