Zwangerschap: tips om het zonder zorgen te beleven

Zwanger zijn is een uniek moment in je leven. Je leeft toe naar de grote gebeurtenis, en dat is een heel speciaal gevoel. Maar die 9 maanden verlopen niet altijd even gemakkelijk. Lees hieronder enkele tips die je kunnen helpen je zwangerschap zonder zorgen te beleven.

Over het algemeen kan je stellen dat de regels voor een gezonde levensstijl best iets strikter worden toegepast tijdens de zwangerschap. Zorg voor voldoende nachtrust, blijf in beweging maar overdrijf niet met fysieke inspanningen, eet gezond en evenwichtig.

Zorg dat je de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt:

  • koolhydraten: langzame suikers (zetmeel, granen) die zorgen voor de nodige energie
  • essentiële vetzuren (visolie)
  • ijzer: zeker tijdens de eerste 6 maanden
  • calcium en zeker ook vitamine D voor de botvorming van je baby en om je bloeddruk laag genoeg te houden.

En mocht je je afvragen wat te doen met alcohol of tabak, dan is het antwoord simpelweg: weg ermee!

Last van zware benen?

Voldoende bewegen is de boodschap voor jouw bevalling! Maar er is meer…Heb je gemakkelijk last van zware en gezwollen benen?

Vermijd lang rechtstaan maar ook langdurig zitten. Regelmatig rondstappen is de boodschap, toch minstens 30 minuten elke dag! Wanneer je gaat slapen of gewoon even gaat rusten, leg je voeten en onderbenen dan 10 tot 15 centimeter hoger op een dik kussen. Af en toe een massage met speciale producten tegen zware benen kan wonderen doen.

Ook je voeten en benen afspoelen met koud water brengt verlichting, zeker bij warm weer. Heb je echt veel last, dan valt te overwegen om steunkousen te dragen. Ten slotte bevorderen bepaalde planten en fruit de bloedsdoorstroming, vraag er zeker naar in onze winkel zodat we je kunnen helpen met advies op maat.

Gember tegen ochtendmisselijkheid

Gember eten is een gekende remedie: het helpt op een natuurlijke, niet-toxische manier.

Voorkom een zwangerschapsmasker!

Vermijd blootstelling aan UV-stralen, en smeer je goed in met een hoge factor, zélfs al is het buiten overtrokken en bewolkt.

Verklein de kans op zwangerschapsstriemen

Striae verschijnen voornamelijk op het einde van de zwangerschap, vooral op de buik, heupen en dijen. Probeer zwangerschapsstriemen zoveel mogelijk te voorkomen door preventief de gevarenzones in te smeren met hydraterende lotion of olie (amandel, argan,…).

Benieuwd naar nog meer tips? Bekijk hier het volledige artikel!