Hoe kunnen we ons immuunsysteem versterken ?

Bij de seizoenswisseling, en vooral in de winter, wordt ons immuunsysteem op de proef gesteld. Ter ondersteuning biedt Medi-Market je een ruim assortiment aan supplementen : vitaminen en mineralen die de natuurlijke weerstand versterken, maar ook complexen van actieve bestanddelen om in topvorm te blijven in putje winter !

Waarom worden we vaker ziek in de winter ?

We weten nu dat je geen “kou vat”. Je wordt niet verkouden omdat je je muts bent vergeten, je jas open hebt gelaten of je haar de avond ervoor niet goed hebt gedroogd. Je verkoudheid is te wijten aan een virus. Maar waarom zijn we dan vaker grieperig, hees of verkouden in de winterperiode ? Hoe komt het dat het koude seizoen ook het seizoen is van gastro-enteritis en andere leuke infecties die we zo snel doorgeven aan andere gezinsleden ?

Ideale omstandigheden om microben over te dragen

Lage temperaturen, weinig licht en een hoge luchtvochtigheid zijn bevorderlijk voor de ontwikkeling en levensduur van microben. Tussen de herfst en de lente ventileren we minder en brengen we meer tijd door in gesloten ruimten : omstandigheden die de overdracht van besmettelijke agentia bevorderen en de epidemieën in de winter verklaren !

Verzwakte natuurlijke weerstand

Tijdens het winterseizoen verzwakt de kou je lichaam en ook je weerstand. Immuunreacties worden vertraagd, waardoor virussen makkelijker vat krijgen. Vooral KNO-aandoeningen worden verergerd door droge neusslijmvliezen en irritatie van de luchtwegen door de kou. Verzwakte slijmvliezen kunnen ervoor zorgen dat virussen en bacteriën die verantwoordelijk zijn voor gastro-enteritis gemakkelijk toegang krijgen tot je lichaam.

Hoe kunnen we ons immuunsysteem versterken ?

Je kunt jezelf zoveel mogelijk beschermen tegen ziektekiemen door goede gewoonten aan te nemen :

  • Dagelijks ventileren van afgesloten ruimten
  • Regelmatig en nauwgezet je handen wassen
  • Een masker dragen in zorginstellingen of drukke openbare vervoersmiddelen

Het is ook aan te raden om handdrogers te vermijden, want die ventileren en verspreiden ziektekiemen in de lucht, en om geen lichamelijk contact te hebben met mensen die ziek zijn (handen schudden, kussen, enz.).

Om je lichaam te helpen zichzelf te verdedigen, is het ook belangrijk om :

  • Regelmatig te bewegen
  • Te genieten van de zon zodra ze tevoorschijn komt
  • Gevarieerd te eten, niet te veel suikers en vetten
  • Goed te slapen

Geef je immuunsysteem een boost met supplementen

Naast een evenwichtige voeding, voldoende rust en enkele handelingen om jezelf te beschermen, kun je je immuunsysteem dat verzwakt is door de winterse omstandigheden versterken dankzij voedingssupplementen die zijn ontwikkeld ter ondersteuning van de immuniteit. Vitaminen, actieve plantencomplexen of sporenelementen, we zetten voor jou op een rijtje wat werkt !

Supplementen specifiek voor het immuunsysteem

Vitamine D

Superster voor een goede immuniteit: vitamine D wordt door het lichaam aangemaakt onder invloed van UVB-stralen. Op onze breedtegraden hebben de meeste mensen een tekort tijdens de winterperiode ! Er bestaan supplementen in verschillende formules : druppels of capsules.

Vitamine C

Omdat vitamine C je bondgenoot is om in vorm te blijven, neem je ze best ook in supplementen als immuniteitsreflex wanneer je voelt dat je weerstand verzwakt. Vitamine C ondersteunt niet alleen het vermogen van het lichaam om zich te verdedigen tegen besmettelijke agentia, maar beschermt cellen ook tegen oxidatieve stress.

B12

Niet alleen essentieel voor veganisten : supplementen met vitamine B12 stellen iedereen in staat om de immuniteit tijdens het winterseizoen te verhogen en de vermoeidheid waar we in deze tijd vaak last van hebben te verminderen.

Zink

Vaak gecombineerd met vitamine C of D. Zink is een belangrijk sporenelement om wintervirussen te bestrijden. Als antioxidant speelt het ook een cruciale rol in de ontwikkeling van de afweercellen van het lichaam.

Onze selectie om in de winter helemaal in vorm te zijn

Tal van producten kunnen je helpen om beter om te gaan met kleine tijdelijke kwaaltjes en je fit te voelen ondanks veranderingen in gewoonten : minder licht, feestmaaltijden, minder lichaamsbeweging, vermoeidheid, enz. Bij Medi-Market bieden we je een selectie die is ontworpen voor jouw welzijn in de winter :

Ontdek ons volledige assortiment voedingssupplementen om je weerstand te versterken  aan de beste prijs in je online parafarmacie of in de winkel.