Goede voornemens voor 2024

Een nieuw jaar starten we telkens weer met goede voornemens. Heel wat mensen nemen zich voor om te stoppen met roken, te gaan sporten, gezonder te gaan eten, … Vóór je een uitdaging aangaat, moet je er eerst voor zorgen dat je slaagkansen optimaal zijn. Medi-Market helpt je om je goede voornemens waar te maken met tips en advies om je gewoontes te veranderen en voor jezelf te zorgen. Afvallen, detox en heel veel vitaminen: we helpen je op weg naar welzijn en gezondheid, te beginnen in januari en ook verder doorheen de rest van het komende jaar…

Start het jaar goed met een goede dosis vitaminen

In januari staat ons lichaam altijd extra onder druk. Koud en vochtig weer, stress op het werk… Het verzwakt ons immuunsysteem en maakt ons vatbaarder voor seizoensziekten.

De rol van vitaminen

Hier volgt een korte beschrijving van de belangrijkste rol van vitaminen:

  • Vitamine A: gezichtsvermogen, celgroei en werking van het immuunsysteem;
  • Vitamine B: energieproductie, werking van het zenuwstelsel en vorming van rode bloedcellen;
  • Vitamine C: genezing, versterking van het immuunsysteem;
  • Vitamine D: calciumopname en werking van het immuunsysteem;
  • Vitamine E: bescherming van cellen tegen oxidatieve schade;
  • Vitamine K: bloedstolling en botgezondheid.

Hoe integreer je ze in je dagelijks leven?

Je kan vitaminen op verschillende manieren in je dagelijks leven integreren. Kies voor een evenwichtige voeding, rijk aan fruit en groenten met voldoende variatie. Zo geniet je van een natuurlijke toevoer van vitaminen. Je kan ook voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen verwerken in je favoriete recepten. Voeg bijvoorbeeld wat verse kruiden toe aan je salades. Of overweeg voedingssupplementen als aanvulling op je inname via voeding. Medi-Market biedt je een gevarieerde selectie voedingssupplementen.

Detox om de overtollige reserves van de feestdagen kwijt te raken

Veel mensen zetten detox voor januari op hun lijstje van goede voornemens. Test onze eenvoudige manier om weer in vorm te komen.

De voordelen van regelmatige detoxkuren

Regelmatig een detoxkuur inlassen zorgt voor de afvoer van de toxines die zich week na week in je lichaam opstapelen. Zuiver je lichaam van schadelijke stoffen. Zo draag je bij aan een efficiëntere werking van je spijsverteringsgestel en je immuunsysteem.

Onze detoxroutine voor na de feestdagen

Hier volgen enkele eenvoudige stappen om weer in vorm te komen en je goed te voelen:

  • Drink meer water om het afvoeren van toxines te bevorderen.
  • Kies best voor natuurlijke voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, volkorengranen en magere eiwitten.
  • Zorg voor voldoende rustige lichaamsbeweging, zoals yoga, wandelen of zwemmen, om de bloeddoorstroming te bevorderen.
  • Gun jezelf af en toe wat rust en ontspanning. Meditatie, ademhalingsoefeningen of ontspannende activiteiten verminderen stress en bevorderen het herstel.

Een gezondere levensstijl

Bovenaan het lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar zien we vaak afvallen. Let op: drastische diëten blijken vaak niet effectief. Laat dit goede voornemen de gelegenheid zijn om naar je lichaam te luisteren.

Leer hoe je metabolisme in elkaar zit

Als je effectief wilt afvallen, raden we aan om op je lichaam te vertrouwen. Stop met eten wanneer je geen honger meer hebt, want die calorieën worden onherroepelijk opgeslagen. Leer ook echte honger van emotionele trek te onderscheiden. Tot slot pleiten we ook voor zelfgemaakte gerechten. Industriële bereidingen staan namelijk bekend om hun hoge suikergehalte. Ontdek ook onze afslankproducten die je slaagkansen optimaliseren.

Onze tips om duurzame gewoonten aan te nemen

Een lijstje maken met je goede voornemens is één ding, maar duurzame gewoonten aannemen is nog iets anders. Om vol te houden, raden we aan om realistische doelen te stellen. Wees niet te ambitieus! Verander je gewoonten niet te abrupt van de ene dag op de andere. Integreer ze geleidelijk in je routine. Je kan ze ook koppelen aan dagelijkse gebeurtenissen, bijvoorbeeld opstaan en meteen gaan sporten.

Tijd voor jezelf en je stress beter beheersen

Emo-eten is een veelvoorkomend gevolg van stress en negatieve emoties. Maak hier een einde aan door tijd voor jezelf vrij te maken doorheen de week. Gebruik deze momenten voor ontspannende of leuke activiteiten zoals meditatie, een wandeling in de natuur, een boek lezen, of om gewoon even een adempauze in te lassen.

Ontdek ons volledige assortiment voedingssupplementen verrijkt met vitaminen aan de beste prijs in je online apotheek of in de winkel.