Body Positive: voel je mooi bij mooi weer

In de jaren 2020 zien we een heropleving van Body Positive. Dit is zeker geen recent fenomeen, want in de VS begon men hier al mee in de jaren ’90! De kern van Body Positive (lichaamspositiviteit) is zelfacceptatie, welwillendheid tegenover diversiteit en een nieuwe manier van kijken naar het lichaam. En dan vooral het vrouwelijk lichaam, waaraan men nog steeds hogere eisen stelt. De sleutelwoorden van vandaag: voel je mooi door jezelf te verwennen!

Wat is Body Positive?

Body Positive

Deze actie heeft een paar jaar geleden in Frankrijk bekendheid gekregen via sociale media – Instagram, Facebook, TikTok – en is nu alomtegenwoordig onder de hashtag #BodyPositive.

Je zou kunnen zeggen dat het een beweging van trots is, die opkomt als reactie op de steeds onrealistischere lichamelijke vereisten en normen die we zien in de media. Een overwegend vrouwelijke beweging, aangezien het vrouwelijk lichaam het meest onderworpen is aan de hoge eisen van slankheid en perfectie.

Draag zorg voor je lichaam, zonder druk

De oorspronkelijke boodschap van Body Positive is een oproep tot meer realistische normen en welwillendheid. Met “van je lichaam houden” bedoelen we vooral “het goede met je lichaam voorhebben”. We moeten stoppen de gebreken te verbergen die bijna iedereen heeft. En we moeten stoppen ons lichaam te mishandelen om te kunnen voldoen aan onrealistische normen. Schoonheid en welzijn ontstaan uit diversiteit. Medi-Market biedt een ruim assortiment aan lichaamsverzorgingsproducten om je te helpen je doelen op het gebied van schoonheid, gezondheid en comfort in alle rust te bereiken.

Goede hydratatie

Op gebied van gezondheid, welzijn en schoonheid, is een goede hydratatie vaak de sleutel. Van je lichaam houden betekent het geven wat het nodig heeft: een goede hydratatie! Water bevordert de celregeneratie, is goed voor de mobiliteit, helpt je huid mooi te houden en verbetert de spijsvertering. Het werkt dus op elk niveau!

Drink je niet genoeg en heb je nood aan stimulatie met andere drankjes dan water? Vermijd frisdrank en andere suikerhoudende dranken als je je goed wilt voelen. Thee en kruidenthee, daarentegen, hebben een positieve invloed. Kies in de zomer voor ijsthee met groene thee van sencha, ginseng en citroengras voor een verfrissende energieboost!

De formules van kruidenthee zijn gebaseerd op hun vochtafdrijvende eigenschappen die vochtophopingen en cellulitis helpen verminderen. Met een heerlijke smaak van rood fruit is het de perfecte manier om plezier en effectiviteit te combineren voor lichtere benen!

Heb je de neiging om overdag te snacken waardoor je geen honger meer hebt wanneer het etenstijd is? Kies voor een heerlijke pauze zonder gevolgen met appel-karamelthee die je honger naar zoetigheid stilt om snacken tegen te gaan.

Er goed uitzien

Staan de eerste zonnige weekends voor de deur en kan je je bleke teint aan het einde van de winter niet meer verdragen? Inderdaad, je voelt je beter in je vel met een licht gebruinde teint, die symbool staat voor een stralende vitaliteit.

Voor een prachtige bruine teint zonder zon kan je volledig vertrouwen op de nieuwe generatie zelfbruiners zoals de kuur Terracotta Cocktail van Biocyte.

Voedingssupplementen, met name in de vorm van kauwgummies zoals snoepjes, leveren ook vitaminen en mineralen om je bruining te versnellen en te verlengen. Voor een gebruinde teint vanaf de eerste zomerdagen!

Uiteraard is make-up nog steeds onze beste vriend om er goed uit te zien: kies een poeder in rozige tinten om er altijd fris uit te zien!

Goede nachtrust

Voldoende, herstellende slaap is essentieel voor welzijn en gezondheid. Als je je mooi en goed wilt voelen in je vel, moet je lichaam eerst en vooral de nodige rust krijgen! Je lichaam herstelt en past zich aan terwijl je slaapt.

Bepaalde planten, zoals valeriaan, passiebloem en Eschscholzia, kunnen je helpen om te genieten van een kwalitatieve slaap. En ze hebben nog meer effect in combinatie met melatonine.

Onze tips om van je lichaam te houden en je beter te voelen

Medi-Market heeft een aantal tips om je te helpen in alle rust zorg te dragen voor jezelf en je elke dag goed te voelen, op elk moment van je leven: seizoenswisseling, zwangerschap, menopauze, feestdagen!

Om je stofwisseling weer in balans te brengen en ontstekingsprocessen te verminderen, volstaat het vaak om minder suiker op te nemen. Tip: voedingssupplementen met chroom. Het helpt je honger naar zoetigheden te onderdrukken en draagt bij aan een normale bloedsuikerspiegel.

Berkensap is de ideale detox na de feestdagen, vóór de zomer, bij de seizoenswisseling, tijdens hittegolven of premenstruele periode om je spijsvertering te ondersteunen.

Neem bij je superfoods, supplementen en planten met verschillende voordelen ook matchathee, met antioxiderende eigenschappen, en collageen ter ondersteuning van je gewrichten en de soepelheid van je huid, op in je routine.

En maak tot slot tijd voor jezelf met een masker, een essencebad of een massage. Draag zorg voor je lichaam, verwen jezelf!

Ontdek ons volledige assortiment vitamines en make-up aan de beste prijs bij je online parafarmacie of in de winkel.