Zomerfestivals: feesten zonder risico

A young couple embracing at an outdoors music festival. Man carrying girlfriend. Stage in background. Summertime, evening. Caucasian ethnicity. View from behind.

Zomerfestivals zijn erg populair in België. Amuseer je, maar neem zeker ook de nodige voorzorgen. Zo voorkom je gezondheidsproblemen die soms onomkeerbaar zijn.

Bescherm je oren!

Tijdens festivals, concerten en in discotheken bereikt muziek al snel een niveau van 130 decibel (dB).

Vanaf 85 dB kan muziek ons gehoor echter beschadigen – op zo’n manier dat de schade zelfs onherstelbaar kan zijn, ook al verdwijnt de fluittoon of het gesuis na een tijdje.

Dat kan je dus maar beter voorkomen! Hoe? Door voor kwalitatieve gehoorbescherming te kiezen.

Die is discreet en comfortabel om te dragen. Sommige modellen zijn zelfs speciaal ontworpen om naar muziek te luisteren en met je vrienden te praten terwijl de gevaarlijke geluiden worden gefilterd. Oordoppen worden in verschillende materialen gemaakt: in schuim, in silicone, in een combinatie van schuim en silicone, in silicone met een akoestische filter en ze kunnen ook op maat gemaakt worden. Lees meer over alle verschillende soorten gehoorbescherming in het Festival-artikel dat in het zomernummer 2018 van ons magazine is verschenen.

Pas op voor de zon …

Is de zon van de partij en word je er gedurende verschillende uren of zelfs dagen aan blootgesteld? Breng dan regelmatig zonnecrème aan om je te beschermen. Gebruik een crème die geschikt is voor jouw huidtype. Zorg er ook voor dat je tijdens festivals voldoende water drinkt zodat je niet uitdroogt. Je vermindert op die manier ook het risico op hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, duizeligheid …

… maar ook voor SOA’s en te veel alcohol!

Iedereen kan aids of andere seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) krijgen. Daarom raden we je aan altijd een condoom te gebruiken. En wist je dat elke alcoholhoudende drank, hoe laag het alcoholpercentage ook is en ook al drink je met mate, een dehydraterend effect heeft op het lichaam? Veel water drinken is dus meer dan ooit de boodschap. Veel plezier!

 

Meer info? Lees het Medi-Market magazine Zomer 2018.