Draag zorg voor je huid!

Om een gezonde, jeugdige en stralende huid te hebben, is het belangrijk om er goed zorg voor te dragen. Meerdere factoren bepalen hoe je huid eruitziet: een gezonde levensstijl, voeding en dagelijkse verzorging zijn het belangrijkste.

Wist je dat de huid ons niet alleen beschermt tegen invloeden van buitenaf, maar als grootste orgaan van ons lichaam ook een belangrijke invloed heeft op het metabolisme? Een extra reden om de huid goed te verzorgen en veroudering zo goed als mogelijk tegen te gaan.

Wat kan je doen om je huid te verzorgen?

  • Vermijd overdadige blootselling aan UV-stralen
  • Blijf uit de buurt van tabaksrook
  • Matig je alcoholverbruik
  • Zorg voor evenwichtige maaltijden boordevol fruit en groenten
  • Drink voldoende water
  • Hydrateer, voed en bescherm de huid met speciale verzorgingsproducten

De eerste vijf punten lijken voor de hand liggend. De laatste aanbeveling is minder evident, zeker als je een atopische huid hebt die zelfs op professionele verzorgingsproducten allergische reacties kan hebben. Indien je last hebt van rode vlekken, uitslag of jeuk en het probleem blijft aanhouden, raden we je aan om een arts of dermatoloog te consulteren.

Kies hypoallergene producten

Zeep, crème, ontschminker, maquillage … een huidallergie kan door verschillende producten veroorzaakt worden. Ons advies? Probeer te achterhalen op welk product je huid slecht reageert en STOP ONMIDDELLIJK met het te gebruiken! Zelfs al gaat het om een bekend merk, zelfs al heeft het potje een fortuin gekost en zelfs al heeft je allerbeste vriendin er helemaal geen last van. Er is een breed gamma aan hypoallergene cosmeticaproducten te verkrijgen op de markt, speciaal ontwikkeld om de kans op allergische huidreacties te minimaliseren.

Dagelijkse huidverzorging

  • Reinigen: maak elke ochtend en avond de huid zorgvuldig schoon: verwijder maquillage, het teveel aan talg en onzuiverheden.
  • Beschermen en voeden: breng een hydraterende dag- of nachtcrème aan om de huid te beschermen en te herstellen. Hierdoor zorg je voor de nodige hydratatie en tegelijk wordt de aanmaak van natuurlijk collageen gestimuleerd.
  • Verzorgen: breng een specifiek verzorgingsproduct aan op de huid rond de ogen. Deze huid is dun en delicaat en verdient extra zorg. Alleen zo zal je een jonge en frisse blik behouden.