Waarom moet je essentiële oliën verstuiven?

Dat is eenvoudig samen te vatten: de verstuiving zorgt ervoor dat de olie meteen effect heeft en reinig de lucht.

Aromatherapie als natuurlijke remedie en de doeltreffendheid en voordelen van essentiële oliën worden steeds vaker erkend. Ze kunnen dan ook ingezet worden in de strijd tegen infecties, om hoofdpijn, hoest en problemen met de ademhaling of spijsvertering te verlichten, om slaap te vergemakkelijken of om je meer energie te geven. Ze kunnen oraal, via de huid of via verstuiving gebruikt worden. En vooral die laatste methode heeft heel wat voordelen.

Want wanneer je essentiële oliën via de lucht verstuift, dan hebben ze via de zenuwcellen in je neusslijmvlies een onmiddellijk effect op de hersenen. Daarna passeren ze langs de longen en dringen ze door tot in het bloed. Maar bovendien zorgt de verstuiving er ook voor dat de lucht gereinigd wordt en ongewenste microben en bacteriën vernietigd worden. Aangezien de essentiële oliën niet opgewarmd worden, behouden ze al hun positieve eigenschappen. Met een verstuiver zoals de Mauna van Phytosun kan je bovendien meteen beginnen met aromatherapie. Dankzij het ultrasonische verstuivingssysteem en de LED-verlichting, verstuift de Mauna in alle zachtheid de essentiële oliën, terwijl hij warm en afwisselend licht verspreidt. En dat zorgt dan weer voor een aangename omgeving en een algemene sfeer van welzijn doorheen heel het huis.

Voor elke probleem een complex

Ademen

Het Phytosun Complex voor Ademhaling op basis van de essentiële oliën van eucalyptus radiata, zilverspar en citroen, reinigt de lucht voor een optimaal ademhalingscomfort. Het ondersteunt de weerstand en verlicht de druk op de luchtwegen. Te gebruiken vanaf de eerste koude dagen.

Zuiveren

Het Zuiverende Phytosun complex op basis van essentiële oliën van citroen, eucalyptus radiata en limoen verspreidt een floraal parfum dat verfrist en zuivert en een verkwikkende werking heeft. Het verbetert ook de concentratie.

Losmaken

Het Phytosun Complex Zen Sfeer helpt je om een ontspannende atmosfeer te creëren in huis, dankzij de essentiële oliën van zoete sinaasappel, citroen en litsea.

Slaap

Het Phytosyn Complex voor Slaap op basis van essentiële oliën van zoete sinaasappel en ceder zorgt voor een rustig gevoel en helpt je te ontspannen.