Reisziekte zal je zomer deze keer niet vergallen

Een bleek kopje, spijsverteringsproblemen, zweten, duizeligheid, misselijkheid, braken … Of het nu in de auto, op de trein, in het vliegtuig of op een boot is, reisziekte komt erg vaak voor. Wat blijkt? Gember is een natuurlijke oplossing!

Wat is reisziekte?

Om ons in de ruimte te positioneren, baseert ons lichaam zich op verschillende signalen van onder andere onze ogen (visuele perceptie in relatie tot de horizon) en het binnenoor (evenwichtsgevoel). De hersenen vergelijken en analyseren die verschillende signalen om zo ons lichaam in de ruimte te lokaliseren. Tijdens het reizen lijken die signalen elkaar tegen te spreken: je ogen zien dat je jezelf verplaatst, maar je lichaam beweegt niet. Je lichaam kan dan ook niet beoordelen welk signaal het juiste is, wat ervoor zorgt dat je maag reageert en je misselijk kan worden. Andere factoren, zoals angst, bepaalde geuren, opsluiting in een voertuig, lawaai en warmte kunnen je spijsverteringsproblemen nog erger maken.

Hoe los je dat op?

  • Neem vooraan in het voertuig plaats, met de rijrichting mee.
  • Fixeer je op een punt op de horizon.
  • Lees niet.
  • Ga liggen.
  • Eet geen al te zware maaltijden.
  • Vermijd kleine ruimtes.
  • Praat met andere passagiers.
  • Neem 30 minuten voor vertrek gember in. Dat natuurlijk middeltje bestrijdt reisziekte, zonder dat je er slaperig van wordt of andere nadelige neveneffecten ondervindt.

Gember, maar niet in eender welke vorm

De werkzaamheid en veiligheid van gember is al door heel wat onderzoeken bevestigd. De doeltreffendheid ervan is ook erkend door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). In vergelijkende studies werd zelfs aangetoond dat gember even effectief is als veelgebruikte chemische componenten om een gezonde spijsvertering te behouden. Bovendien lokt gember – in tegenstelling tot die chemische componenten in kwestie – geen slaperigheid of nadelige neveneffecten uit. De kwaliteit van gember kan echter wel variëren, afhankelijk van het klimaat, de aard van de bodem of het seizoen waarin hij geoogst wordt. Gewoon wat gember in je maaltijd verwerken is dus niet voldoende om van alle voordelen te genieten. Kies liever voor kleine tabletten of zuigtabletten met een gestandaardiseerd gingerol-extract, waarvan de kwaliteit en doeltreffendheid gegarandeerd is.

Antimetil®, voor een lichte maag

Heb je binnenkort een reis gepland, te land, ter zee of in de lucht? Denk er dan aan om Antimetil® in te nemen om je maag te ontlasten tijdens de verplaatsing. Het hooggedoseerde gemberextract dat in Antimetil® gebruikt is, werd zorgvuldig geselecteerd om enerzijds de kwaliteit en de constante correcte dosering te garanderen, maar ook de veiligheid bij gebruik. Antimetil® is bedoeld voor het hele gezin want het kan gebruikt worden door kinderen vanaf 6 jaar, zonder neveneffecten. De tabletten mogen ook ingenomen worden tijdens de zwangerschap. Het komt ook van pas om een optimale spijsvertering te behouden tijdens je dagelijkse verplaatsingen.

Antimetil® op medi-market, uw online parafarmacie.