Welke hydraterende verzorging past het beste bij mijn gezicht?

De huid van je gezicht is uiterst gevoelig doordat ze constant wordt blootgesteld aan externe elementen. Meestal is ze veel dunner dan de huid van de rest van je lichaam. Daardoor is ze ook kwetsbaarder voor schadelijke elementen uit je omgeving. Het is dus van fundamenteel belang om de vochtbalans op peil te houden en haar evenwichtig, gezond en stralend te houden. Medi-Market helpt je de eigenschappen van je huid te bepalen om een hydraterend gezichtsverzorgingsproduct te kiezen dat bij je past.

De hydratatie die je gezichtshuid nodig heeft

De huid van je gezicht is bijzonder kwetsbaar. Om ervoor te zorgen dat ze blijft stralen, is gepaste en dagelijkse hydratatie sterk aanbevolen. Maar je moet wel weten dat elk huidtype andere behoeften heeft. Leer deze behoeften herkennen om het verzorgingsproduct te kiezen dat past bij jouw gezicht.

Droge huid

Heb je regelmatig last van een strakke, schilferige of ruwe huid? Dan heb jij waarschijnlijk een droge huid. Je gezicht heeft dus nood aan diepe hydratatie om het evenwicht van je huid te herstellen. Gebruik bij voorkeur producten met krachtige hydraterende bestanddelen zoals hyaluronzuur, glycerine of ceramiden.

Gemengde huid

Vertoont je gezicht zowel droge als vette zones? Dan heb jij een gemengde huid. Ons advies: ga voor cosmetica die hydratatie van de droge zones combineren met matterende ingrediënten. Verzorgingsproducten voor gemengde huid bevatten meestal aloë-veragel, een natuurlijk ingrediënt dat geschikt is voor gemengde huid. Dit heeft als doel het evenwicht van je huid te bewaren door verstopte poriën te voorkomen en droge zones te behandelen.

Vette huid

Als de huid van je gezicht extreem glanst, acne of aanleg voor mee-eters vertoont, dan is de kans groot dat jij een vette huid hebt. Echter, in tegenstelling tot wat je zou denken, heeft ook vette huid nood aan een goede hydratatie. Gebruik bij voorkeur cosmetica met vitamine B6 en zink. Deze staan bekend voor hun talgregulerende eigenschappen. We raden wel aan om eerder te kiezen voor niet-comedogene producten zodat de poriën van je huid niet verstopt raken.

De verschillende soorten hydraterende verzorgingsproducten voor het gezicht

Cosmeticaproducenten concurreren om je innovatieve gezichtsverzorgingsproducten aan te bieden die geschikt zijn voor verschillende huidtypes. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste categorieën voor populaire gezichtsverzorgingsproducten.

Hydraterende crèmes

Hydraterende crèmes zijn onmisbaar in je huidverzorging. Ze zijn erg populair omdat ze diep kunnen hydrateren en de huid kunnen beschermen tegen externe agressies. Ze zijn verkrijgbaar in heel wat verschillende texturen, van de lichtste tot de rijkste, en zijn geschikt voor heel wat huidtypes. Vandaar behoren ze al heel lang tot de klassiekers in de schoonheidswereld.

Lotions

Hydraterende lotions staan erom bekend dat ze licht zijn en snel intrekken. Ze zijn zo populair omdat ze hydrateren zonder zwaar gevoel. Ze zijn uitermate geschikt voor normale tot gemengde huid dankzij hun perfecte balans tussen hydratatie en lichtheid.

Serums

Hydraterende serums zijn de laatste jaren steeds populairder geworden dankzij hun hoge concentratie aan actieve bestanddelen. Ze bieden specifieke zones van je huid een intense hydratatie. Serums vallen erg in de smaak bij mensen die op zoek zijn naar gerichte resultaten.

Maskers

Je kan af en toe een hydraterend masker gebruiken. Dit zorgt voor een intense hydratatie in een mum van tijd. Ideaal om je huid te revitaliseren en een boost te geven.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn helemaal in! Ze zijn ontworpen om de huid van binnenuit te versterken door essentiële voedingsstoffen te leveren, zoals vetzuren, vitaminen en mineralen. Deze holistische aanpak is perfect voor een diepe hydratatie en een algemene verbetering van het uiterlijk van je huid.

Aanbrengen van je hydraterend verzorgingsproduct

Je gezicht reinigen is essentieel om je verzorgingsproduct doeltreffend aan te brengen. Zo verwijder je eventuele barrières die kunnen voorkomen dat het hydraterende product doeltreffend intrekt. Verwarm een kleine hoeveelheid van je verzorgingsproduct tussen je handen. Breng het product dan aan met lichte cirkelvormige bewegingen vanaf het midden naar de buitenkant van je gezicht. Vermijd de oogcontour. Dit is een extra gevoelige zone. Laat het product helemaal intrekken voor je eventueel andere producten, zoals make-up, aanbrengt.

De serumcapsules Hydrate + Plump van Roc

Probeer de serumcapsules Hydrate + Plump van Roc, een revolutionaire innovatie voor wat betreft huidverzorging. Deze capsules bevatten hyaluronzuur met een snelle en intense werking. Doeltreffendheid klinisch bewezen. Vanaf het eerste gebruik is je huid zichtbaar voller en meer gehydrateerd. Vervaagt rimpels en fijne lijntjes aanzienlijk al na één week gebruik. 100% van de gebruikers tijdens de klinische tests bevestigden deze voordelen.

Een geavanceerde hydratatie voor je huid die er jonger uitziet, dankzij de serumcapsules Hydrate + Plump van Roc.

Ontdek ons volledige assortiment hydraterende verzorgingsproducten voor het gezicht aan de beste prijs bij je online parafarmacie of in de winkel.