Het geheim van mooie voeten?

voeten_voet_zomer_geheim

’s Zomers zijn blote voeten vaak van de partij. Zowel de dagelijkse verzorging – nagels en huid vertroetelen – als de behandeling van kloven, schimmels en blaren vraagt best wel wat tijd.

Verzorg je voeten voor de zomer

Alles begint met een peeling met grove korrel die je twee keer per week gebruikt. Begin bij de hiel, ga langs de bovenkant van je voeten naar je voetzool en eindig tussen de tenen. Breng de peeling met cirkelvormige bewegingen aan op een vochtige huid.

Stap 2: gebruik een hydraterende en voedende crème voor je voeten. Masseer hem zorgvuldig in, zodat hij diep in de huid kan indringen. Stap 3: gebruik die crème elke dag opnieuw samen met je gebruikelijke bodymilk, na het douchen bijvoorbeeld.

Kloven, schimmels, blaren en eeltknobbels… doe er iets aan!

Heb je kloven in je hielen? Als ze niet te diep zijn, gebruik dan een rasp of puimsteen. Zijn ze wel dieper, dan heb je een speciale crème nodig, op basis van ureum of plantaardige olie. Deze werkt hydraterend en herstellend.

Voetschimmel is een ontsteking van de huid die wordt veroorzaakt door een erg besmettelijke schimmel. Deze behandel je met een schimmelwerende crème, gel, poeder of spray. Bevindt de schimmel zich op de nagel, gebruik dan meteen ook een speciaal product om extra problemen, zoals het uitvallen van de nagel, te vermijden. Verstuif altijd ook in je schoenen een schimmelwerende spray.

Blaren doorprik je best niet. Breng eerder een speciale pleister aan. Als de blaar al open is, verwijder dan de omringende huid niet, maar desinfecteer ze met een ontsmettingsmiddel en breng een tweedehuidverband aan.

Likdoorns en eeltknobbels zijn twee onschuldige soorten eeltplekken. Maak ze eerst week door gedurende 20 minuten een voetbad te nemen in warm gezouten water. Vervolgens kan je ze verwijderen met een puimsteen, vijl of rasp. Breng ten slotte wat zalf of een pleister aan op de eeltplek.