Hoe verzorg je je huid na de zomer?  

Zon, wind, zand … Tijdens de zomer wordt de huid op de proef gesteld. Hierdoor droogt ze aan het begin van het schooljaar uit, voelt ze trekkerig aan en verliest ze haar glans. De oplossing? Voer een ​​nieuwe schoonheidsroutine in en hydrateer je huid met gerichte behandelingen. 

Reinig de huid dagelijks 

In de zomer ziet de huid er stralender uit en verdwijnen kleine puistjes onder invloed van de zon. Maar dit is slechts een illusie! Vanaf het begin van het schooljaar verschijnen namelijk de eerste imperfecties. Hoe komt dat nu? De huid wordt dikker om zichzelf te beschermen tegen de zon. Het talg hoopt zich op in de diepte en verstopt uiteindelijk de poriën. Eenmaal als de zomer gedaan is, wordt de huid weer dunner en komen de puistjes in één keer tevoorschijn. Om puistjes te voorkomen, moet je de huid ’s ochtends en’ s avonds reinigen. Zelfs als je geen make-up draagt! Gebruik zachte reinigingsmiddelen die je in cirkelvormige bewegingen aanbrengt. Werk af met een tonic die de laatste onzuiverheden verwijdert, de poriën vernauwt en de textuur van de huid verfijnt. 

Maak een scrub 

Ben je terug van vakantie? Doe een keer per week een zachte peeling. Zo verwijder je de dode huidcellen die zich op het oppervlak van de opperhuid hebben opgehoopt en die je huid er dof doen uitzien. Je bruine kleur zal nog helderder zijn en de huid zal vochtinbrengende crèmes nog beter opnemen. Kies voor een zachte exfoliant of maak zelf een natuurlijke scrub door grof zout of suiker te mengen met plantaardige olie. 

Hydrateer diep 

Na de zomer voelt de huid droog, trekkerig en onaangenaam aan. Ze heeft een goede dosis hydratatie nodig! Voed je huid ’s ochtends en’ s avonds met een vochtinbrengende crème die past bij  je huidtype. Breng eerst een serum aan dat de hydraterende werking van je dag- of nachtcrème versterkt. Breng vervolgens je verzorging aan met cirkelvormige bewegingen en tik zachtjes op je gelaat. Besteed speciale aandacht aan het gebied rond de ogen. Daar is de huid namelijk fijner en kwetsbaarder en heeft ze dus gerichte zorg nodig.

Goed om te weten: om de opname van de actieve ingrediënten te vergemakkelijken, verwarm je de crème in de palm van je hand voordat je hem aanbrengt. 

Blijf beschermen 

In september neemt de nazomer het over en biedt ons nog steeds mooie zonnige dagen. Blijf je huid dus beschermen tegen UV-stralen door zonnebrandcrème aan te brengen. Kies een beschermingsindex aangepast aan uw fototype. En onthoud: een reeds gebruinde huid is geen UV-bescherming. 

Gezonde voeding 

Voed je huid van binnenuit met voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten die de huid helpen herstellen. Noten, druiven, appels, granaatappels, paprika’s, spinazie, broccoli maar ook plantaardige oliën rijk aan essentiële vetzuren, mogen niet ontbreken op je bord. Vergeet niet om je huid te hydrateren door minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. 

Immortelle: de bloem met meerdere heilzame effecten 

Deze bloem, die al duizenden jaren bekend is, wordt Immortelle genoemd omdat ze niet verwelkt, zelfs niet nadat ze geplukt is. Deze sterke en resistente plant groeit op de rotsachtige gronden van het Corsicaanse maquis. Ze vormt al 20 jaar het hart van de onderzoekslaboratoria van L’Occitane en Provence. Dankzij hun deskundigheid is het merk in staat om de vluchtige moleculen te vangen en de essentie van de eeuwige bloem vast te leggen. Immortelle etherische olie staat bekend om haar verzachtende eigenschappen, het genezen van blauwe plekken en het verminderen van littekens. Daarnaast bezit ze ook een aanzienlijke antioxiderende kracht en vormt ze de basis van verschillende anti-verouderingsproducten van L’Occitane, waaronder het Immortelle Précieuse-assortiment. 

Jouw herfstritueel  

  • Een jongere blik 

L’Occitane Precious Oogverzorging verzacht fijne lijntjes en de textuur van de huid, verhelpt wallen en donkere kringen en doet je gezicht herleven. Haar geheim? Essentiële olie van Immortelle gecombineerd met een stimulerend hyaluronzuurcomplex dat de huid helpt om de effecten van schadelijke invloeden van buitenaf te bestrijden. 

  • Voor een gecombineerde tot vette huid

De Immortelle Precious Verrijkte Emulsie van L’Occitane is speciaal ontwikkeld om de normale tot gemengde huid weer te laten stralen. De lichte emulsie dringt snel in de huid en hydrateert haar 8 uur lang, terwijl ze ook kan ademen. De huid voelt gladder en voller aan en de teint is egaal. 

  • Voor de normale tot droge huid 

L’Occitane Immortelle Precious Crème is geschikt voor de normale tot droge huid. Deze smeltende crème voedt de huid en hydrateert deze continu gedurende 24 uur. De Immortelle Antioxidant Superbomb helpt om de eerste zichtbare tekenen van veroudering te bestrijden en minimaliseert de zichtbaarheid van de poriën. Linzenextract verfijnt de huidtextuur, terwijl microhyaluronzuur de huid hydrateert. 

Vind het volledige assortiment van L’Occitane Immortelle aan de beste prijs terug in onze online apotheek