Gedaan met die glanzende huid!

Een blinkende neus, een vette kin, een glanzend voorhoofd … Een glanzende huid is een veelvoorkomend probleem. En hoewel het natuurlijk allesbehalve levensbedreigend is, moeten we eerst begrijpen waar dit fenomeen vandaan komt, voor we het kunnen oplossen.

De huid produceert van nature talg, een olieachtige substantie die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf en ervoor zorgt dat de huid gehydrateerd, soepel en zacht is. Talg is dan ook een essentieel element voor een goede gezondheid van je huid. Maar soms kan de huid ook te veel talg afscheiden.

Deze overproductie kan bijvoorbeeld te wijten zijn aan hormonale schommelingen, een van nature vette huid, hitte, acute stress, te kruidige voeding, alcohol, vette voedingsmiddelen of te veel suiker of een crème die niet is aangepast aan je huidtype of te agressieve verzorgingsmiddelen.

Hoewel het moeilijk blijkt om het probleem volledig uit te roeien, is het wel mogelijk om het onder controle te houden. Allereerst moet je de oorzaak van de overproductie van talg proberen te elimineren. Vervolgens kies je best voor een verzorgingsroutine die je huid respecteert.

  1. Zachte demaquillage
    Probeer vooral niet te hard over je huid te wrijven om de talg te verwijderen. Ze zou zich aangevallen kunnen voelen en precies daarom nóg meer talg gaan produceren! Verwijder je make-up en reinig je huid met zachtheid. Probeer te rijke en vettige producten, zoals een reinigingsmelk bedoeld voor een droge huid, te vermijden en kies liever voor een micellair water of een zachte reinigingsgel.
  2. Aangepaste hydratatie
    Zelfs een vette huid heeft nood aan hydratatie, maar niet met eender welk verzorgingsproduct! Kies een gel of crème die niet te vettig, maar net licht en matterend is.
  3. De juiste make-up
    Make-up kan je helpen om een glanzende huid te camoufleren. Gebruiker zeker een matterende primer voor het aanbrengen van je foundation, BB-crème of CC-crème, zoals de Matte Crème van Erborian. Deze 5-in-1 verzorging helpt je om je teint te egaliseren en je huid matter te maken. Z’n hoogtechnologische formule, in combinatie met de positieve eigenschappen van het extract van witte waterlelie uit Korea, gekend voor z’n matterende effect, maakt van deze verzorging een onmisbare bondgenoot tijdens jouw schoonheidsritueel. Je huid ziet er egaal en mat uit, de poriën worden minder zichtbaar en je huid krijgt een perfecte, natuurlijke en poederachtige finish. En wanneer na al deze goede raad je neus tijdens de dag toch nog begint te glanzen, kan je altijd een doosje met los poeder of blotting paper meenemen in je handtas.