De goede reflexen om uw huid te hydrateren

De huid hydrateren is een belangrijke stap om haar mooi en gezond te houden. Onder invloed van UV-stralen en vervuiling kan de huid snel dof worden en vroegtijdige tekenen van veroudering vertonen. Daarom is het belangrijk een schoonheidsroutine op te zetten om een gezonde, stralende huid te behouden. Medi-Market onthult haar geheimen voor het toepassen van de juiste handelingen in functie van je huidtype.

Waarom moet je je huid hydrateren?

  • Om ervoor te zorgen dat je huid blijft stralen

Een goed gehydrateerde huid uit zich in een stralende huid. Hydratatie helpt de elasticiteit en soepelheid van de huid te behouden. Door je huid goed te hydrateren, bekom je een stralende teint en een gezonde uitstraling.

  • Om de huid te herstellen

Hydratatie speelt een essentiële rol bij het herstel van de huid. Een gedehydrateerde huid vertoont vaak tekenen van droogte, schilfering en ruwheid. Door haar diep te voeden, herstel je beschadigde cellen en de huidbarrière.

  • Om je huid te beschermen tegen agressies van buitenaf

De huid wordt dagelijks blootgesteld aan vele externe agressies, zoals vervuiling, temperatuurschommelingen en UV-stralen. Een goed gehydrateerde huid vormt een beschermende hydrolipidenfilm die fungeert als barrière tegen deze agressies. Zo bereid je haar voor op dagelijkse agressies en zorg je ervoor dat ze er beter tegen bestand is.

  • Voor je comfort

Dehydratatie veroorzaakt ongemak, trekkerig gevoel en jeuk. Door je huid regelmatig te hydrateren, kun je haar optimaal comfort bieden. Zeg vaarwel tegen het gevoel van een droge huid en krijg een zachte en soepele huid.

  • Om het absorptievermogen van verzorgingsproducten te optimaliseren

Een goed gehydrateerde huid kan huidverzorgingsproducten beter opnemen. Door je huid te hydrateren, bereid je haar voor op het aanbrengen van je serums, crèmes en lotions. Zo profiteert je huid optimaal van de voedende en regenererende actieve bestanddelen in deze producten.

Welke gezichtsroutine voor een goed gehydrateerde huid?

Comment bien hydrater sa peau ?
  • Reinig voorzichtig de huid van je gezicht

’s Morgens en ’s avonds je huid voorzichtig reinigen voor het hydrateren. Gebruik een aan jouw huidtype aangepast product om onzuiverheden en sporen van make-up te verwijderen. Kies een zacht reinigingsproduct dat de natuurlijke balans van je huid in stand houdt.

  • Breng een vochtinbrengend verzorgingsproduct aan op je gezicht

Zodra je huid schoon en droog is, breng je een vochtinbrengend verzorgingsproduct aan dat geschikt is voor jouw huidtype. Kies een vochtinbrengende crème of gel die rijk is aan voedende actieve bestanddelen zoals hyaluronzuur, glycerine of plantaardige oliën. Masseer zachtjes je gezicht en hals om de opname te bevorderen.

  • Bescherm je huid tegen UV-stralen

Denk er ook aan je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Breng dagelijks een zonnebrandmiddel met SPF aan. Dit voorkomt schade door de zon, zoals vroegtijdige veroudering en pigmentvlekken.

  • Vergeet niet te scrubben

Regelmatig scrubben van de huid is belangrijk om dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te bevorderen. Kies een zachte scrub en gebruik die één of twee keer per week. Hierdoor kan de huid de verzorgingsproducten beter opnemen en haar natuurlijke glans terugkrijgen.

Welke huidverzorgingsproducten zijn geschikt voor jouw huidtype?

Als je een normale huid hebt

Als je het geluk hebt een normale huid te hebben, kies dan een lichte vochtinbrengende crème die het natuurlijke evenwicht van de huid in stand houdt. Kies een product dat hydraterende en voedende ingrediënten bevat die de huid beschermen en haar tegelijkertijd de uitstraling geven die ze nodig heeft.

Als je een droge huid hebt

Een droge huid heeft een diepe hydratatie nodig. Kies een vochtinbrengende crème die rijk is aan verzachtende en plantaardige oliën om de huid intens te voeden. Gebruik bij voorkeur producten die hyaluronzuur bevatten om vocht vast te houden en een optimale hydratatie te behouden.

Als je een gemengde huid hebt

Een gemengde huid vereist speciale aandacht om de vochtbalans in evenwicht te houden. Gebruik producten die geschikt zijn voor de gemengde huid, zoals lichte, niet-vette lotions.

Voor vette huid

Bij een vette huid heeft men vaak de neiging om hydratatie te verwaarlozen uit vrees voor een toename van de talgproductie. Een goede hydratatie is echter essentieel, zelfs voor de vette huid. Kies niet-comedogene producten op waterbasis om je huid te hydrateren zonder de poriën te verstoppen.

Onze favoriet: Hydraliane crème

Met SVR Hydraliane Crème 50 ml zorg je tegelijkertijd voor de planeet en voor je huid. Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.  Biedt 24 uur per dag hydratatie voor een perfect gehydrateerde en gekalmeerde huid. Niet-comedogeen, dermatologisch getest en geschikt voor elk huidtype.

Het merk wil ook zijn impact op het milieu verminderen door 46% minder plastic te gebruiken dan bij de productie van zijn vorige verpakkingen. Het heeft ook zijn CO²-uitstoot met 53% verminderd, wat overeenkomt met 26T, of 15 retourvluchten van Parijs naar New York*. Kies voor de nieuwe generatie Hydraliane SVR crème.

*SPICE-analyse, vergeleken met onze oude tube van 40 ml, totale verkoop 2022

Ontdek ons hele assortiment verzorgingsproducten voor het gezicht tegen de beste prijs in je online parafarmacie of meteen in de winkel.