Uw huid hydrateren met een plantaardige olie

Les bienfaits de l'huile végétale pour la peau et les cheveux

Plantaardige oliën bieden een natuurlijk alternatief voor conventionele cosmetica. Deze oliën zijn rijk aan voedingsstoffen, vitaminen, antioxidanten en essentiële vetzuren en bieden je lichaam vele voordelen. Ze zijn veelzijdig en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden: als vochtinbrengende crème, make-up remover, haarserum of lichaamsverzorging. Medi-Market informeert je over hun voordelen in functie van hun gebruik. Maak gebruik van ons advies om de juiste keuze te maken.

Waarom een plantaardige olie gebruiken?

Veel merken gebruiken nu plantaardige oliën in hun cosmetica. Ze zijn milieuvriendelijker dan conventionele huidverzorgingsproducten en onderscheiden zich bovendien door hun uitzonderlijke eigenschappen en deugden.

De voordelen van plantaardige olie voor de huid

Plantaardige oliën bieden een groot aantal voordelen voor de huid. Dankzij hun samenstelling rijk aan essentiële vetzuren en voedingsstoffen zijn deze oliën intens hydraterend. Vooral arganolie, rozenolie en jojoba-olie worden aanbevolen voor de huid. Vitaminen en antioxidanten voeden de huid diepgaand. Ze stimuleren de celregeneratie en helpen de tekenen van veroudering te verminderen. Plantaardige oliën verzachten ook huidirritaties, verminderen roodheid en bevorderen genezing.

De voordelen van plantaardige olie voor het haar

Plantaardige oliën voeden, beschermen en verbeteren het algemene uiterlijk van het haar. Kokosolie, arganolie, zoete amandelolie en jojoba-olie zijn ideaal voor haarverzorging. Rijk aan essentiële vetzuren dringen ze door in de haarzakjes en hydrateren het haar diepgaand. Ze laten het haar ook glanzen, maken het gladder en laten het zachter aanvoelen. De verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen van plantaardige oliën bevorderen ook de gezondheid van de hoofdhuid.

De eigenschappen van verschillende plantaardige oliën

Elke natuurlijke plantaardige olie heeft haar eigen eigenschappen.

Zoete amandelolie

Zoete amandelolie staat bekend om haar hydraterende, verzachtende en kalmerende eigenschappen. Ze voedt de huid diepgaand, helpt haar elasticiteit te behouden en voorkomt uitdroging. Ze kan ook gebruikt worden op het haar om het zachter en glanzender te maken.

Kokosolie

Kokosolie wordt gewaardeerd om haar hydraterende en voedende eigenschappen. Ze dringt gemakkelijk in de huid en helpt vochtverlies te voorkomen. Ze maakt het haar ook glanzender. Kokosolie heeft ook het voordeel dat het antibacterieel en schimmelwerend is.

Castorolie

Castorolie heeft voedende en revitaliserende eigenschappen. Ze wordt zeer gewaardeerd om haar voordelen voor haargroei en haardichtheid. Castorolie heeft verzachtende eigenschappen voor de huid en kan gebruikt worden om droge of geïrriteerde zones te hydrateren.

Arganolie

Arganolie heeft hydraterende en regenererende eigenschappen. Deze olie herstelt de soepelheid en elasticiteit van de huid en voorkomt uitdroging. Voor het haar voedt arganolie de haarzakjes, vermindert kroezen en gespleten haarpunten, en zorgt voor glans en zachtheid.

Avocado-olie

Avocado-olie dringt gemakkelijk in de huid, hydrateert haar diep en maakt haar zacht en soepel. Ze maakt het haar ook glanzender door het te beschermen tegen externe agressies.

Jojoba-olie

Jojoba-olie is ook een uitstekende vochtinbrenger. Ze voedt de huid diepgaand en maakt haar zacht en soepel. Jojoba-olie hydrateert droge haarpunten en vermindert kroezen. Ze vormt het perfecte ingrediënt voor glanzend, goed gevoed haar.

Rozenolie

Rozenolie staat bekend om hydratatie en diepgaande voeding van de huid. Ze helpt ook huidirritaties, roodheid en ontstekingen te verzachten. Rozenolie staat ook bekend om haar subtiel en ontspannend parfum, waardoor ze een populair ingrediënt is in schoonheidsproducten. Ze is ook goed voor het haar. Ze maakt je haar glanzender en makkelijker te stylen.

Hoe kies je de juiste plantaardige olie?

Dit zijn de verschillende criteria waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van je plantaardige olie.

  • Door een biologische plantaardige olie te kiezen, kun je er zeker van zijn dat deze afkomstig is van een betrouwbare en duurzame bron. Daarom verdient het de voorkeur een biologische plantaardige olie van eerste persing te gebruiken die milieuvriendelijk is.
  • Geef de voorkeur aan koudgeperste oliën, die van betere kwaliteit zijn. Zo blijven de voedingsstoffen beter behouden.
  • Gebruik bij voorkeur een plantaardige olie van eerste persing die geen chemische ingrediënten bevat die gevaarlijk zijn voor de gezondheid of mogelijk irriterend zijn. Controleer altijd de samenstelling van je schoonheidsproduct.

De iconische Buitengewone Olie L’Or bio van Melvita

Deze 100% natuurlijke, veganistische en biologisch gecertificeerde huidverzorging, geformuleerd met 5 kostbare oliën, is de nieuwe cosmetische trend. Een olie met een verslavend, zonnig parfum die de huid en het haar voedt en verfraait. Een multifunctioneel verzorgingsproduct om je huid en haar te hydrateren en te laten stralen.

Olie heeft vaak een onaangenaam plakkerig effect. De Buitengewone Olie l’Or bio van Melvita voelt droog aan, trekt snel in de huid en is gemakkelijk en aangenaam aan te brengen, zonder vettig of plakkerig effect. De sprayverpakking is handig voor dagelijks gebruik.

Ons geheimpje? Combineer het met je dagcrème voor een extra vleugje glans en langdurig comfort.​