Welke lichaamsolie past bij jou?

Lichaamsolie is een effectieve oplossing voor de dagelijkse verzorging van je huid. Je kan de voordelen niet ontkennen: olie voedt, kalmeert en regenereert. Je overweegt er gebruik van te maken, maar je weet niet goed welke je moet kiezen? Medi-Market geeft je enkele tips om te bepalen welke lichaamsolie het beste bij je past.

Kies je lichaamsolie op basis van het gebruik

Je kan lichaamsolie gebruiken om je huid te voeden of te herstellen of voor een massage. Kortom: een waardevol verzorgingsproduct. Welke van deze plantaardige oliën het meest geschikt zijn, hangt af van het gewenste effect. Medi-Market verduidelijkt dit voor jou.

Om je huid te voeden, te beschermen en te hydrateren

Als je een droge huid hebt, kies dan voor producten met voedende plantaardige oliën zoals arganolie, bekend om haar hydraterende eigenschappen en het vermogen om de huid zacht en soepel te maken. Jojobaolie is ook een ideale keuze, omdat het de natuurlijke talgproductie van de huid beperkt. Perfect voor de vette huid. Zoete amandelolie is uitstekend om de gevoelige huid te verzorgen, terwijl avocado-olie geschikt is voor zeer droge huidtypes, die diepe hydratatie nodig hebben.

Voor de kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen

Lichaamsolie is ook erg populair om de huid te kalmeren. Wil je striae verminderen, dan zijn cosmeticaproducten met zoete amandelolie van onschatbare waarde. Lichaamsoliën op basis van essentiële oliën, zoals rozenolie, zijn ook aan te bevelen. Breng je verzorging bij voorkeur aan op een licht vochtige huid net na het douchen zodat het product optimaal in je huid kan trekken.

Voor een jongere huid

Voor een jongere, stralende huid kan je een huidverzorgingsproduct met arganolie gebruiken. Perfect voor de droge en rijpe huid. Voedt diep en vermindert de tekenen van huidveroudering. Rijk aan essentiële vetzuren, vitaminen en antioxidanten. Herstelt de soepelheid van de huid en vermindert rimpels. En niet te vergeten: avocado-olie heeft ook voordelen die verre van verwaarloosbaar zijn. Deze olie is effectief voor diepe hydratatie, stimuleert de collageenproductie en verzacht de huid.

Voor gebruik als massageolie

We adviseren verzorgingsproducten op basis van zoete amandelolie. De lichte textuur glijdt soepel over de huid. Denk ook aan rozenolie. Het subtiele parfum bezorgt je een onvergetelijk moment van welzijn en ontspanning.

Houd rekening met ethische en milieucriteria bij het kiezen van je lichaamsolie

Door deze ethische en milieucriteria in overweging te nemen, kan je je lichaam de beste olie bieden en tegelijkertijd onze planeet beschermen.

De oorsprong en duurzaamheid van je verzorging

We adviseren je om huidverzorgingsproducten te gebruiken waarvan de oliën afkomstig zijn van duurzame, milieuvriendelijke bronnen. Als je bijvoorbeeld arganolie wilt gebruiken, zorg er dan voor dat deze op een ethische manier is verkregen om deze kostbare boom te behouden. Controleer altijd dat merken zich inzetten voor duurzame praktijken.

Verpakking en CO2-voetafdruk van je huidolie

Vergeet niet de verpakking van je lichaamsolie te controleren. Door de voorkeur te geven aan recycleerbare materialen en het gebruik van lokaal geproduceerde ingrediënten, zetten sommige merken nu in op echte groene initiatieven. Kies dus bij voorkeur oliën die op een verantwoorde manier zijn verpakt.

Geen dieronvriendelijke praktijken

Het label “cruelty-free” garandeert je dat het merk zijn producten niet op dieren heeft getest. Op deze manier stimuleer je cosmeticafabrikanten om diervriendelijker te werk te gaan.

Onze favoriet: Weleda Skin Food ultra-light. Een droge olie die hydratatie en lichtheid combineert

Dankzij een uitzonderlijke formule is Weleda Skin Food ultra-light een echt juweeltje voor de huid van je gezicht en lichaam. Deze vochtinbrengende mist met jojobaolie trekt onmiddellijk in de opperhuid en belooft je een gehydrateerde, stralende huid.

Deze olie is gemaakt van biologische en 100% natuurlijke ingrediënten en bevat de voordelen van calendula, wilde viooltjes, rozemarijn en kamille. Deze plantenextracten verwennen je huid in alle zachtheid.

De Weleda Skin Food droge olie is ook veganistisch. Dit betekent dat het geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat. Bovendien is het NATRUE gecertificeerd, het strengste internationale label voor natuurlijke cosmetica.

Ontdek ons volledige gamma verzorgingsproducten voor gezicht en lichaam aan de beste prijs bij je online parafarmacie of in de winkel.