De perfecte luiertas

De uiterst delicate huid van je baby verdient een verzorging die precies op die gevoeligheden is afgestemd. Welke zeep gebruik je voor een gevoelige huid? Welk product kan je gebruiken om de billetjes van je baby proper te maken? En welk verzorgingsproduct gebruik je op een geïrriteerde huid? Ontdek de essentials die niet mogen ontbreken in je luiertas.

Een babyhuid is erg dun en produceert nog niet genoeg talg. Daardoor is ze erg gevoelig voor externe factoren. En dat is precies waarom ze een aangepaste verzorging nodig heeft.

 Een wasgel

Om het natuurlijke evenwicht van de huid van je baby te respecteren, gebruik je best een wasgel met ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zonder parfum, zonder kleurstoffen, zonder bewaarmiddelen, zonder zeer en zonder alcohol.

 Om de billetjes proper te maken

Om te reinigen zonder de huid te beschadigen, kan je Bepanthol® Liniment (NIEUW) gebruiken. Een formule op basis van kalkwater en 100% extra vergine olijfolie, die de billetjes van je baby op een natuurlijke manier reinigt en beschermt. Daarbovenop is maar liefst 99,5% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong.
Een zalf die kleine rode billetjes kalmeert, beschermt en herstelt*.

Alle baby’s hebben op een gegeven moment weleens last van rode billetjes. Om de ongemakken te verzachten, gebruik je Bepanthol® Babyzalf al bij de eerste tekenen van roodheid en irritatie. Dankzij de hoge concentratie aan vetten (70% lipiden), zorgt de zalf voor een beschermlaagje op de huid, terwijl ze toch nog kan ademen. De formule zonder parfum, bewaarmiddelen of zinkoxide, bevat vitamine B5, wat bijdraagt aan het natuurlijke herstel van de huid.

Een verzorging voor huidirritatie

Roodheid, eczeem, een atopische huid … Blijft de huid van je baby extreem gevoelig ondanks alle aandacht die je eraan schenkt? Dan heeft ze een specifieke verzorging nodig, zoals Bepanthen® Eczema. Bij een licht eczeem, zal de formule zonder cortisone snel verlichting bieden en de irritaties en roodheid efficiënt tegengaan. Ook tussen uitbarstingen van eczeem door blijft een gevoelige huid erg droog. Daarom is er ook BepanthenSensi® Daily Care, een crème die speciaal ontwikkeld werd voor de dagelijkse verzorging van de huid tussen terugvallen en die de gezonde periodes met minstens 3 maanden verlengt*.

*hydratatie t.e.m. 24 uur

* 96% of babies completing the clinical study did not develop new peaks of extreme skin dryness over three months, N=50

Accessoires die niet mogen ontbreken

Met een digitale thermometer kan je heel precies de temperatuur van je baby meten. Zeker bij de allerkleinsten is het een goed idee om op regelmatige basis de temperatuur rectaal te controleren. Ook een kleine nagelvijl kan handig zijn, om de nagels van je baby bij te vijlen. Na een paar maanden kan je een schaar met ronde uiteinden gebruiken. Een pipetje met een fysiologisch serum is handig om de ogen en het neusje van je baby zachtjes te reinigen. Denk ook aan een neussnuiter voor je baby, want dat kan handig zijn bij een verkoudheid en aan wattenstaafjes met een groter uiteinde, om letsels aan het trommelvlies te voorkomen.