De vitaminengids

Geef jezelf een energieboost met vitaminen. Medi-Market legt je uit welke je nodig hebt en waar je ze vindt!

Vitamine A: stimuleert de immuniteit en is belangrijk voor het zicht. Ze zit in boter, kaas, melk en eieren.

Vitamines van de B-groep: spelen een essentiële rol bij de energieproductie. Ze zitten onder andere in vlees, gevogelte, vis, droge groenten en bruine rijst.

Vitamine C: deze antioxidant versterkt de huid, het weefsel en de beenderen, ondersteunt de hersenactiviteit, bevordert de opname van ijzer en speelt een belangrijke rol bij de energieproductie. Bij een verkoudheid kan vitamine C de symptomen verzachten. Je vindt ze in fruit en groenten, in het bijzonder in kiwi’s, citrusvruchten, broccoli, paprika …

Vitamine D: beïnvloedt de immuniteit, bevordert de opname van calcium en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. We vinden ze in vette vis (zalm, makreel, haring, sardines in blik). Ook 10 à 20 minuten in de zon stimuleert trouwens de aanmaak van deze vitamine.

Vitamine E: deze antioxidant bezit ook ontstekingsremmende eigenschappen. Je vindt ze in olijfolie van eerste persing en koolzaadolie, walnoten, hazelnoten, spinazie, avocado’s.

Toch volstaat voeding niet altijd om je organisme de nodige vitaminen te leveren, zeker in de winter. Voedingssupplementen kunnen de tekorten opvangen. Laboratoires ArkoPharma ontwikkelde het Arkovital-gamma, voedingssupplementen op basis van 100% plantaardige vitaminen, die dus beter door het lichaam worden opgenomen.

Arkovital Pure Energy Multivitaminen: een combinatie van 9 vitaminen en 5 mineralen om je natuurlijke weerstand en vitaliteit te versterken.

Arkovital Pure Energy Multivitaminen 50+: een complete formule van 10 vitaminen en 5 mineralen. Ze werd specifiek ontwikkeld voor senioren en versterkt de natuurlijke weerstand en de vitaliteit, terwijl ze ook het beendergestel en het zicht onderhoudt.

Arkovital Acerola 1000 Natuurlijke Vitamine C: helpt vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een goede werking van het immuunsysteem.