Welke zonnecrème moet je kiezen voor jouw huidtype?

Gebruik van zonnebescherming om je huid te beschermen tegen UV-stralen is noodzakelijk in de zomer en is zelfs het hele jaar door aanbevolen. Ben je bang dat sommige producten een vet effect hebben op je onzuivere huid? Of dat je gevoelige huid gaat reageren? Of ben je op zoek naar een zonneverzorgingsproduct speciaal voor de rijpe huid? Tegenwoordig vind je UV-bescherming in heel wat vormen en formaten en voor elk huidtype! Medi-Market geeft je advies over de ideale zonnecrème voor jouw huidtype. 

Zonnecrème voor vette huid 

Het is vooral belangrijk om je gezicht van zonnecrème te voorzien, want dit deel van je lichaam wordt het meest blootgesteld aan zonlicht en is bijgevolg het gevoeligst voor fotoveroudering. Heb je een vette of gemengde huid? Of heb je vaak last van onzuiverheden? Kies het juiste verzorgingsproduct. 

Kies eerst een vooral een zonnecrème speciaal voor het gezicht. Formules voor het lichaam zijn te vet, te voedend of hun textuur is niet geschikt voor het gezicht (olie, witte crème, enz.). 

Sommige zonnecrèmes zijn bijzonder geschikt voor de vette of gemengde huid, zowel qua samenstelling als qua textuur. Voor een vette huid met onzuiverheden raden we aan een zonnecrème te gebruiken met een “dry touch”-formuleom overtollige talg te reguleren. Sommige zonnecrèmes, zoals Sun Secure Blur hebben een vervagend effect, egaliseren de teint en camoufleren onzuiverheden. Er zijn ook getinte zonnecrèmes waardoor onzuiverheden minder opvallen.  

Zonnebescherming voor gevoelige huid 

Heb je een gevoelige, reactieve huid en ben je bang voor roodheid of irritatie na het aanbrengen van je zonnecrème? Kies een verzorgingsproduct dat speciaal is samengesteld voor de gevoelige huid, bij voorkeur zonder alcohol, parfum en parabenen.

Gevoelige huid vertoont al snel roodheid of andere reacties (vb. warmte-uitslag) bij blootstelling aan de zon en moet dus nog beter beschermd worden. Kies zonnecrèmes speciaal voor gevoelige huid met een zeer hoge UVA/UVB-beschermingsfactor.  

Vergeet niet om je zonnebescherming de hele dag door regelmatig opnieuw aan te brengen. De gezichtsmist SPF 50 is een handige vorm om de hele dag door opnieuw aan te brengen, zelfs op make-up. Een ander praktisch formaat is de zonnestick. Je stopt hem in je zak of tas, zodat je hem altijd bij de hand hebt. Ideaal om zeer nauwkeurig aan te brengen op gevoelige zones, zoals het gezicht en de lippen

Anti-aging zonnebescherming 

Bestrijd fotoveroudering met  anti-aging formules voor de rijpe huid. Ze beschermen je huid niet alleen tegen UVA- en UVB-stralen, maar helpen ook rimpels te verminderen, houden de lederhuid soepel en beperken het ontstaan van pigmentvlekken. 

Tip: vergeet niet om je anti-aging zonnecrème met hoge beschermingsfactor aan te brengen op de zones die het meest worden blootgesteld aan zonnestralen, zoals je gezicht, je handen en je decolleté. 

Crème voor een egale, gebruinde teint 

Droom je van een prachtig gebruinde teint, maar heb je de neiging om ongelijkmatig bruin te worden? Heb je meer last van pigmentvlekken als je in de zon komt? Kies een zonnecrème die speciaal ontwikkeld is om hyperpigmentatie te voorkomen. Een zonnecrème met hoge bescherming die pigmentvlekken vermindert is ideaal voor zowel de jonge als de rijpere huid, en in het bijzonder voor zwangere vrouwen die vatbaar zijn voor “zwangerschapsmasker”. 

Ons advies voor alle fototypes 

Heb je last van huidgevoeligheid en zonne-intoleranties, of heb je van nature een lichte of gebruinde teint, iedereen zou het hele jaar door aandacht moeten besteden aan zonnebescherming

Tijdens blootstelling aan de zon, moet je je zonnebescherming na elke zwembeurt en ten minste om de twee uur opnieuw aanbrengen

Om je gezicht, decolleté en handen te beschermen tegen vroegtijdige veroudering, gebruik je het beste het hele jaar door elke dag een zonnebescherming met SPF 30 of SPF 50. 

Zonnecrèmes kunnen ’s ochtends worden aangebracht als basis voor make-up, maar vergeet niet je huid te hydrateren voor en na blootstelling aan de zon. Een zonnebescherming in de vorm van een spray of een stick is gemakkelijker om doorheen de dag opnieuw aan te brengen. 

Ontdek ons volledige assortiment zonneproducten aan de laagste prijs bij je online parafarmacie of in de winkel