Je gevoelige huid verzorgen op vakantie

Zon, zee en strand… Een ontspannende vakantie brengt je geest tot rust, maar stelt ook de meest gevoelige huid op de proef. Medi-Market geeft advies om je huid soepel en gehydrateerd te houden en roodheid te voorkomen, zelfs in hartje zomer!

Een gevoelige huid herkennen

Een gevoelige huid reageert sneller op externe factoren: kou in de winter, maar ook warmte, blootstelling aan UV-stralen, stress, contact met bepaalde stoffen of de samenstelling van bepaalde huidverzorgingsproducten.

De symptomen van een gevoelige of reactieve huid variëren van eenvoudige roodheid tot trekkerigheid, tintelingen, zwelling en jeuk.

De gevoelige huid is snel droog en geïrriteerd en heeft het hele jaar door extra aandacht nodig.

Op vakantie moet je rekening houden met nieuwe factoren (transpiratie, zout, zon), maar ook met beperkingen van gewicht en plaats voor je bagage. Toch mag je je dagelijkse huidverzorging in geen geval verwaarlozen! Producten in kleine en reisformaten neem je gemakkelijk mee op hotel of naar de camping.

Gevoelige huid beschermen tegen UV-stralen

In de zomer genieten we met volle teugen van de buitenlucht: van sportactiviteiten en buitenactiviteiten tot picknicks en wandelingen, op vakantie breng je de meeste tijd buiten door! Je huid beschermen is dan ook topprioriteit, vooral als je huid bijzonder gevoelig is.

Systematisch gebruik van zonnebeschermingsproducten helpt zonnebrand, ongewenste roodheid en vroegtijdige veroudering door UV-stralen voorkomen. Gebruik een zonnebeschermingsproduct met een hoge beschermingsfactor (SPF 30 tot 50+) die je beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen.

Kies een product dat speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid. Zo voorkom je reacties op producten met veel toevoegingen (parfums, bewaarmiddelen, kleurstoffen).

De manier van aanbrengen is ook belangrijk: voor de gevoelige, reactieve huid kies je het beste voor een zonnebescherming die gemakkelijk aan te brengen is. Producten in sprayvorm zijn over het algemeen aangenaam en gemakkelijk aan te brengen.

Vermijd irritatie op het strand

Met een reactieve huid verandert een middag op het strand al gauw in een nachtmerrie. Terwijl anderen ontspannen en genieten van een dagje zwemmen, zandkastelen bouwen en dutten in de zon, hebben mensen met een gevoelige huid last van irritatie en trekkerigheid veroorzaakt door zand, zout, wind, transpiratie en zonneproducten. Voor sommige mensen staat de zee synoniem voor warmte-uitslag, roodheid, jeuk en branderigheid.

Enkele tips volstaan om volop te genieten van een dagje op het strand met je gezin:

  • Leg je handdoek niet rechtstreeks op het zand, maar op een matras of matje.
  • Neem zo snel mogelijk na het zwemmen een douche.
  • Was handdoeken en zwemkleding na elke zwembeurt.
  • Kies bij voorkeur een “Pavillon Bleu”-strand (in Nederland bekend als ‘Blauwe Vlag’). Dit label staat garant voor de kwaliteit van het zwemwater en de netheid van het strand.

Verkies je het zwembad om het ongemak van zand en zout water te vermijden, vergeet dan niet om je gevoelige huid of die van je kind te beschermen tegen de effecten van chloor:

  • Spoel je grondig af na het zwemmen.
  • Spuit je in met thermaal water om jeuk te verminderen.
  • Droog jezelf grondig af.
  • Gebruik een hydraterende lotion speciaal voor de gevoelige huid.

SVR Topialyse reinigingsconcentraat: voor je huidverzorgingsroutine op vakantie

Verzorgingsproducten om je huid te voeden, hydrateren en beschermen hebben nog meer effect op een goed gereinigde huid.

Is je huid bijzonder reactief? Dan is het belangrijk om producten te gebruiken die zijn aangepast aan de gevoeligheid en specifieke behoeften van je huid.

Topialyse reinigingsconcentraat van Laboratoires SVR is speciaal ontwikkeld voor de droge, gevoelige huid van het hele gezin. Het is geschikt voor zowel de babyhuid als de intolerante huid van kinderen en volwassenen. De combinatie van de natuurlijke actieve ingrediënten zorgt voor een onmiddellijk kalmerend effect onder de douche.

Gebruik Topialyse reinigingsconcentraat dagelijks op gezicht en lichaam om de problemen eigen aan een reactieve en gevoelige huid te bestrijden. Helpt in alle zachtheid:

  • onzuiverheden te verwijderen,
  • de huid langdurig te hydrateren,
  • de huidbarrières te kalmeren en versterken,
  • de microbiota van de huid te bewaren,
  • uitdroging door kalkaanslag te voorkomen,
  • de huid te voeden, verzachten en versoepelen.

Dankzij de watervrije formule krijg je het equivalent van 400 ml verzachtende reinigingsgel in één tube van slechts 100 g. Zo kun je op vakantie de gevoelige huid van het hele gezin verzorgen met een beperkt volume!

Ontdek ons volledige assortiment Gezicht en Lichaam aan de beste prijs bij je online parafarmacie of in de winkel.