Alles wat je moet weten over de antiverouderende werking van hyaluronzuur 

Esthetische geneeskunde injecteert hyaluronzuur al sinds de jaren 1990. Vandaag de dag beschouwen we dit product als een benchmark voor het verjongen van de huid en de gelaatstrekken. Recentelijk is de molecule opgedoken in cosmetica, in de vorm van crèmes of serums, en in voedingssupplementen.  

Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur voor de huid en wat zijn de unieke antiverouderende eigenschappen? Médi-Market vertelt je alles wat je moet weten over deze antirimpelmolecule en adviseert je over het juiste gebruik ervan.  

Wat is hyaluronzuur? 

Hyaluronzuur is een molecule die van nature door het lichaam wordt geproduceerd en aanwezig is in veel weefsels, met name in de huid, ogen en synoviale vloeistof die de gewrichten smeert.

Het werd ontdekt in 1930 en eerst gebruikt voor zijn hydraterende en ondersteunende eigenschappen in de reumatologie en oogheelkunde, voordat het een van de belangrijkste producten werd in de esthetische geneeskunde en vervolgens in de cosmetologie. 

De positieve effecten van hyaluronzuur op de huid

Hyaluronzuur kan tot 1000 keer zijn gewicht in vocht vasthouden. Dankzij de buitengewone hydraterende eigenschappen kan het voor verschillende huidverzorgingsdoeleinden worden gebruikt. 

  • Om genezing te bevorderen 

Hyaluronzuur bevordert de regeneratie van de huid, vermindert de vorming van korstjes en beperkt littekens. Deze eigenschappen kunnen worden gebruikt om beschadigde huid te behandelen, zoals acne, intense droogte, kloofjes, brandwonden of snijwonden. 

  • Om de huid voller te maken 

Dankzij de ondersteunende eigenschappen en het vermogen om vocht vast te houden, is hyaluronzuur een natuurlijk opvulmiddel. Breng het aan op de huid om de opperhuid te hydrateren en de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. 

  • Om de huid te helpen beschermen tegen UV-stralen 

Het aanbrengen van hyaluronzuur versterkt de hydrolipidenfilm die de huid beschermt tegen agressieve invloeden van buitenaf. Zo is de huid beter gewapend tegen bacteriën, maar ook beter beschermd tegen schade veroorzaakt door UV-stralen. Dit betekent echter niet dat je geen geschikte zonnebescherming moet gebruiken! 

  • Om de huid te kalmeren 

Hyaluronzuur helpt de ongemakken van een atopische huid en de symptomen van mild eczeem te bestrijden. Het onmiddellijke en langdurige hydraterende effect kalmeert irritatie, jeuk en een branderig gevoel.   

Hoe gebruik je hyaluronzuur? 

Alle voordelen van hyaluronzuur maken deze molecule tot een zeer effectief antiverouderingsmiddel. Het wordt daarom verwerkt in huidverzorgingsproducten die direct op de huid worden aangebracht, om de eerste tekenen van veroudering tegen te gaan: verlies van stevigheid en volume, rimpels en fijne lijntjes.

Hyaluronzuur in dagcrème 

Dagelijks gebruik van een dagcrème met hyaluronzuur maakt de huid gladder en vult rimpels op in gezicht, hals en decolleté. Door de SPF 30 UVA-bescherming helpt de crème ook vroegtijdige veroudering, veroorzaakt door blootstelling aan de zon, te voorkomen.  Een verzorgingsproduct met hyaluronzuur kan in een vroeg stadium worden toegepast op de normale of gemengde huid, om de allereerste tekenen van veroudering te voorkomen en te behandelen. 

Hyaluronzuur is ook effectief op de rijpere huid, om de gevorderde tekenen van veroudering te verminderen. In een dagcrème met een combinatie van arctiine en creatine, helpt het zelfs rimpels op te vullen. De complete formule helpt ook ouderdomsvlekken te verminderen en de huidelasticiteit te verhogen door de collageenproductie te stimuleren. 

Onze favoriet: het nieuwe Eucerin Hyaluron-Filler Epigenetisch serum 

Dit gloednieuwe, innovatieve serum is geïnspireerd door epigenetica (de wetenschap die bestudeert hoe levensstijl en omgeving de werking van genen kunnen beïnvloeden) en bevat krachtige actieve ingrediënten: 

  • Epicelline is het belangrijkste ingrediënt dat helpt om de jeugdige genen te reactiveren
  • Hyaluronzuur dringt diep in de opperhuid door om de huid voller te maken
  • Glycine saponine stimuleert de productie van hyaluronzuur, collageen en elastine 
  • Enoxolone vermindert hyaluronidase (het enzym dat hyaluronzuur afbreekt) 

Dit serum, een pionier op de markt voor het gebruik van epicelline, is ontworpen om de tekenen van veroudering om te keren en werkt voornamelijk op de stevigheid van de huid en de vermindering van fijne lijntjes en rimpels. De gezichtscontouren zijn beter gevormd, de huid is gehydrateerd en stralend met een egale teint.

Het Hyaluron-Filler Epigenetisch serum is het resultaat van 15 jaar onderzoek en tienduizenden geteste actieve ingrediënten. Het plaatst epicelline en hyaluronzuur centraal in de formule, met het dubbele doel om de genen die verantwoordelijk zijn voor het jeugdige uiterlijk van de huid te behouden en de huid diep te hydrateren om rimpels op te vullen.

Het Hyaluron-Filler Epigenetisch serum kan worden gebruikt om de tekenen van huidveroudering te voorkomen of te behandelen. De doeltreffendheid is vastgesteld in de zichtbare versteviging van de huid, de vermindering van fijne lijntjes en de egale en glanzende teint. Gebruik ’s ochtends en ’s avonds vóór je dag- of nachtverzorging.

Ontdek ons volledige assortiment gezichtsverzorgingsproducten aan de beste prijs bij je online parafarmacie of in de winkel