Zelfbruiner: voor een bruine huid!

jambes-femmes-spray-autobronzant_zelfbruiners

Met de terugkeer van het mooie weer wordt de huid al eens vaker ontbloot. Dankzij zelfbruiner krijgen je armen, benen en schouders een mooie, goudbruine kleur.

Wees niet bang voor vlekken, strepen of kunstmatige effecten. Door hun nieuwe textuur zijn moderne zelfbruiners makkelijk aan te brengen. Met sprays, oliën, crèmes, gels, serums of vochtige tissues vindt iedereen zeker zijn gading.

Welke zelfbruiners kiezen?

Een goede zelfbruiner is vooral een product dat een voor jouw huidtype aangepaste formule biedt:

  • Gel voor vette en gemengde huid.
  • Een crème of spray voor normale huidtypes.
  • En een voedende olie voor droge tot zeer droge huid.

De praktische tissues zijn dan weer perfect voor kleine, dringende bijwerkingen, zowel thuis als elders. Voor het mooiste effect raden we je aan om de moeilijke zones (ellebogen, knieën en hielen) voorzichtig te peelen. Zo kan je dode huidcellen verwijderen en de toepassing vergemakkelijken.

Zelfbruiners: zo ga je te werk

Het vergulde effect: een kwestie van DHA

Zelfbruiner kleurt de huid door in de opperhuid een oxyderende reactie teweeg te brengen. DHA of dihydroxyaceton is de stof die oxideert wanneer ze met de huid in contact komt. Hoe meer DHA het product bevat, hoe meer kleur de huid krijgt.

Als je een bleke huid hebt, kies je een zelfbruiner met weinig DHA (max. 1 tot 3%). Zo voorkom je lelijke strepen. Wie een donkere of gebruinde huid heeft, kiest voor een hogere concentratie van DHA (5 tot 7 %) en een uitgesprokener resultaat.

Onthoud wel dat zelfbruiner zorgt voor “nepkleur” en de huid in geen geval beschermt tegen zonnestralen. Kies voor de bescherming van je huid dus voor een goede zonnebescherming!

Weet je niet welk huidtype je hebt en welke zelfbruiner je het best kiest? Vraag raad aan onze deskundigen in de winkel!